marți , 26 octombrie 2021 2:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum putem reduce facturile la gaz

A crescut prețul gazelor și a energiei electrice, iar o parte dintre români au început deja să primească notificări cu facturi care vor depăși limita de suportabilitate a multor consumatori.

În aceste condiții, fiecare încearcă să facă economie pentru a-și putea permite să acopere facturile, dat fiind că urmează o iarnă lungă. Specialiștii vin cu soluții și susțin că există soluții prin care putem reduce facturile la gaz și la curent până la un procent de 20%.

Există modalități prin care facturile la gaz și la curent pot fi reduse dacă folosim corect centrala de apartament. Asta spun specialiștii care vin și cu explicații. Aceștia sunt de părere că este foarte important modul în care facem setările la centrala de apartament, dar și cum folosim aparatele electrocasnice.

Un specialist în instalații termice a declarat pentru Digi 24 că centrala termică trebuie setată la 50-55 de grade, în timp ce termostatul de ambient trebuie să stea setat la 22-23 de grade Celsius.

În același timp, temperatura potrivită pentru apa caldă menajeră este de 40 de grade.

O familie, dacă are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu, a declarat Andrei Miu, specialist instalații termice.

Recomandări

Statul va compensa facturile la electricitate

Statul român va compensa facturile la energie electrică pentru aproximativ 13 milioane de români care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *