duminică , 28 noiembrie 2021 1:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum funcționează creativitatea și ce faci când ai de scris și nu ai inspirație

Ce faci concret când inspirația întârzie și ai de predat un proiect? Dar când trebuie sa schimbi abordarea și simți că nu ai resurse? Este creativitatea ceva ce poate fi controlat?

La aceste intrebari si la multe altele raspunde Anca Ghinea, jurnalist si fondatoarea Kreatoria.ro, trainer, in cartea „Creatori in actiune”, a carei lansare va avea loc pe 23 februarie, de la ora 18:00, la galeria Galateca din Bucuresti si care va putea fi vazuta si online, de la ora 18:30, pe paginile de Facebook Galateca, Editura Creator, kreatoria.ro.

Intr-o lume aflata in continua schimbare, una dintre cele mai importante abilitati pe care ni le putem dezvolta este creativitatea, alaturi de gandirea critica, capacitatea de adaptare si de exprimare. Nu doar un trend, ci de-a dreptul o necesitate, creativitatea poate fi asemanata cu un muschi care, lasat neantrenat, devine mai greoi si mai putin activ. Cei ce isi acceseaza creativitatea, indiferent de domeniul in care activeaza, pot trai vieti mai implinite si avea rezultate mai bune atat pe plan personal, dar si educational si profesional.

„Creatori in actiune” propune o serie de idei si de sfaturi aplicate care ajuta la stimularea creativitatii, chiar si mai ales in momentele dificile. Povestind despre provocarile creativilor atat din perspectiva emotionala, cat si din cea a procesului creator, cartea este menita sa dea oricui un impuls de a relua proiectele dragi, abandonate dintr-un motiv sau altul si de a da startul altora noi si ofera mai multa claritate despre ceea ce inseamna creativitatea si actul de creatie, un spor de incredere in capacitatea proprie de a crea si un set de instrumente, tehnici si metode creative care sa-l ajute pe cititor sa parcurga drumul de la idee la realitate, invitandu-l sa-si exerseze, pas cu pas, manifestarile creatoare. De asemenea, este gandita pentru creativii de la 6 la 90 de ani si poate fi citita alaturi de cei mici si de parinti deopotrivă.

„Sunt fascinata de creativitate, pentru ca ea ne ajuta sa ne transformam ideile in realitate, sa vizualizam viitorul prin proiecte ale mintii si inimii. Exersarea creativitatii aduce un plus de dinamica in viata creatorului, antrenandu-l intr-o calatorie a progresului, care desi incomoda, este, pe termen lung, plina de satisfactii. Creativitatea ne transforma viata”, spune Anca Ghinea, autoarea cartii.

Lansarea va avea loc marti, pe 23 februarie, la ora 18:00, la Galeria Galateca si vor povesti despre creativitate, alaturi de autoare, Diana Cosmin, jurnalist si fondatoare a https://finesociety.ro/, sculptorul Daniel Radulescu si jurnalistul Crina Alexe, Thrive Global Romania, iar discutia va fi moderata de Andreea Sandu, creatorul si coordonatorul Galateca. Participarea la eveniment este posibila doar pe baza de invitatie.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Liternet, Zile si Nopti, Thrive Global, Spotmedia, Iqads, Fine Society, Observator Cultural, PRwave, Bookblog, Iqool, 4arte, SMARK.

Recomandări

Proiectul ”Iașul de după blocuri este orașul nostru” la prima etapă

Municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate necesar realizării proiectului „Iașul de după blocuri este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *