duminică , 20 septembrie 2020 11:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum funcționează celula care ucide toate tipurile de cancer

O celulă descoperită de cercetătorii de la Universitatea Cardiff în sistemul nostru imunitar ar putea sta la baza unui tratament universal împotriva cancerului.

Chiar dacă va avea succes, tratamentul este greu accesibil și foarte costisitor, avertizează medicul Silvia Coman, ea însăși pacient oncologic.

Celulele descoperite pot să identifice un anumit tip de proteină care este specific tuturor tipurilor de cancer. Aceasta este noutatea, practic. Celulele canceroase transmit un semnal, apare o tulburare de metabolism care este recunoscută această proteină MR1, care la rândul ei este recunoscută de receptorul exprimat de celula T. Acesta este mecanismul prin care este identificată celula malignă și apoi distrusă”, a spus Coman la Digi24.

Deocamdată este o cercetare preclinică cu rezultate fantastice, dar vom vedea ce va urma în perioadă următoare. Este diferit pentru că avem rata aceasta de acțiune asupra tuturor tipurilor de cancer. Mai sunt metode asemănătoare, cum este terapia CAR-T, care se aplică în leucemie, limfoame, cu rezultate foarte bune, dar specificitatea e mult mai mare. Se extrage sânge de la pacient, se prelucrează aceste celule prin inginerie genetică, se înmulțesc, sunt activate să identifice aceste celule maligne și apoi se introduc în organism”, a adăugat ea.

Recomandări

Care sunt simptomele cancerului de sân – cel mai frecvent tip de cancer la femei

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer care afectează populația feminină. Potrivit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *