marți , 21 septembrie 2021 10:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum explică PSD, pe Facebook, „taxa pe lăcomie”

La o zi după publicarea în Monitorul Oficial a controversatei Ordonanțe de Urgență privind noile măsuri fiscale, PSD încearcă să aducă argumente, pe Facebook, pentru introducerea „taxei de lăcomie” pentru bănci.

„În România, costurile la credite sunt mai mari de șapte ori decât în Europa. Taxa pe lăcomie bancară va limita puterea băncilor de a mai băga mâna în buzunarele românilor care au credite”, este mesajul postat de PSD pe Facebook, duminică după-amiază.

Mesajul PSD este însoțit de hashtag-ul #Romaniamergeinainte și de o ilustrație cu textul: „Pentru români, creditele sunt de 7 ori mai scumpe decât în Europa. Acum înțelegi de ce taxa pe lăcomie?”.

Controverstata Ordonanță de Urgență privind noile măsuri fiscale, inclusiv vestita „taxă pe lăcomie” pentru bănci, a fost publicată sâmbătă în Monitorul Oficial. Noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

„Taxa pe lăcomie”, redenumită „taxa pe activele financiare ale băncilor”, este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% și 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%.

Sâmbătă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a avertizat băncile că, dacă nu vor scădea ROBOR și vor urca dobânzile pentru români, vor urma noi măsuri împotriva lor.

Recomandări

Ciolacu, despre partidul lui DRAGNEA: ”Dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al TREILEA, nu? Poate reuşeşte”

Anunţul lui Liviu Dragnea privind crearea unui nou partid este „prea mult”, a declarat, joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *