duminică , 26 septembrie 2021 8:16 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum așteaptă profesorii si elevii începerea școlii

În județul Iași, din satele mici până în orașele mari, angajații din învățământ spun că așteaptă cu emoție și optimism noul an școlar. „Școala online nu este o soluție” – cel puțin, nu așa cum s-a derulat ea până acum, cred dascălii.

Începerea școlii vine într-un moment în care crește îngrijorarea din spațiul public că varianta Delta a SARS-CoV-2 ar afecta mai mult copiii decât tulpinile anterioare, dată fiind rata foarte mare de contagiozitate. În raportările zilnice, numărul copiilor spitalizați crește, inclusiv al celor internați la Terapie Intensivă.

Sperăm să revenim la normalitate, deși vă dați seama că avem acces la informații și vedem exact cum stă situația. Ce să vă spun? Copiii vor la școală, noi vrem la școală. Aici, în zona rurală, a fost foarte greu, fiindcă sunt mulți copii care nu au acces la internet, nu au avut instrumente digitale. Am încercat să ajungem la fiecare copil în parte, prin fișe măcar, să aibă acces, dar nu e același lucru ca atunci când ești față în față”, povestește Nicoleta Ilașcu.

Când e în clasă, lucrăm cu fiecare la capacitatea lui – cum poate el. Când ești în fața unui calculator e mult mai greu, atenția nu mai e aceeași, sunt distrași, caută să își găsească altă activitate, vorbesc între ei. În clasă, fiecare copil are manualul, are o fișă de lucru, ești la catedră și poți supraveghea. De aceea sper să ne întoarcem cât mai repede în format fizic”, spune Nicoleta Ilașcu.

Recomandări

EXPLOZIE de cazuri de COVID -19 la IAȘI! 395 în ultimele 24 de ore

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 25 septembrie 2021, pe teritoriul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *