miercuri , 23 iunie 2021 12:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum arată parcurile de joacă pentru copii în Iași. Sunt adevărate pericole publice! (FOTO)

La capitolul „zone verzi”, capitala Moldovei are mult de suferit. Parcurile sunt lăsate în paragină și reprezintă un pericol real pentru copii. După o scurtă plimbare prin toate locurile de joacă din oraș, putem observa nepăsarea și ignoranța autorităților. Nici măcar spațiile verzi amenajate în centrul orașului nu sunt fără cusur.

 

În Canta, micuții care ies la joacă în parcul din cartier trebuie să fie cu ochii în patru pentru a nu-și agăța hainele în sârmele care ies din gard. Leagănele și balansoarele arată deplorabil, iar copiii se împiedică de iarba care este prea mare. Pavimentele din cauciuc speciale pentru locurile de joacă sunt înlocuite cu un covor de coji de semințe și tot soiul de pietricele, scrie ziaruldeiasi.ro.

Parcul din Cantemir reprezintă „reședința” oamenilor străzii. Se pare că tunelurile toboganelor sunt protecția perfectă împotriva ploii sau a soarelui prea puternic. Aceștia au considerat că își pot însuși o bucată din spațiul destinat copiilor și și-au amenajat culcușuri peste noapte; au umplut galeriile cu perne și pături. O pernă ce a fost albă cândva blochează intrarea în tunelul verde, alături, un burete rupt de la un fotoliu vechi face șederea aurolacilor mai plăcută. Copiii se plâng că în galerii miroase puternic a urină și a băutură. Locatarii din zonă spun că nu este prima dată când se confruntă cu o asemenea situație. Chiar dacă sunt alungați, oamenii fără adăpost se întorc, mai scrie ziaruldeiasi.ro.

În parcul Ciurchi din cartierul Doi Băieți leagănele sunt nesigure, reprezentând un pericol pentru copiii dornici de joacă. Unul este rupt, iar lanțul atârnă pe jos; parcă strigă singur după ajutor, dar este ignorat de către autorități.

 

 

 

Recomandări

Surprize pentru ieșeni la Palatul Copiilor

Palatul Copiilor din Iași organizează mai multe activități în cadrul proiectului MEMO HISTORY finanțat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *