duminică , 28 noiembrie 2021 10:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum arată linia de tramvai din Tudor, acum

Continuă lucrările finanțate cu fonduri europene de schimbare a liniei de tramvai pe bulevardul Tudor Vladimirescu.
În prezent se asfaltează între liniile de tramvai, între intersecția cu Calea Chișinăului și intersecția cu bulevardul Chimiei, și se încheie lucrările de betonare a suprastructurii Podului Tudor Vladimirescu, după finalizarea consolidării acestuia
Lucrările de modernizare cuprind următoarele activități: execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai pe traseul Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare), reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafață: 1.196 metri pătrați) și construirea a două stații de tramvai. Proiectul general include și achiziționarea a șapte tramvaie.
Pentru prima dată în Iași va fi introdusă o bandă dedicată pentru tramvai, care va fi delimitată fizic în teren cu butoni stradali solari, care nu vor împiedica depășirea în caz de urgență.
Lucrările de construcții sunt executate de asocierea Conest SA Iași – Mari Vila Com SRL București, contra unei sume de 34.475.207,68 lei, inclusiv TVA (aproximativ 7,24 milioane de euro).
Valoarea totală a proiectului este 114,197,308.33 lei (aproape 24 de milioane de euro) și este asigurată prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1.

Recomandări

VIDEO: Incendiu izbucnit la un autoturism din campusul Tudor Vladimirescu

Pompierii ieșeni au fost solicitați pentur stingerea unui incendiu la un autoturism parcat în campus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *