luni , 17 ianuarie 2022 12:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum arată centrul de la Cantacuzino în care vor fi stocate vaccinurile anti-Covid

Președintele României a vizitat Institutul Cantacuzino din București, acolo unde a fost înființat Centrul Național de stocare a vaccinurilor anti-covid. Primele 10.000 de doze vor ajunge în țara noastră în câteva zile, în perioada 26-31 decembrie, după ce vaccinul va primi avizul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Imediat după Crăciun va începe campania de vaccinare, a confirmat șefului statului, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la centrul de stocare, alături de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

Iată cum arată centrul de stocare a vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino:

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care, ulterior, vor fi distribuite la 10 spitale de linia I din ţară. Acesta a precizat că mai întâi vor fi imunizaţi lucrătorii din sistemul medical, în etapa a II-a – populaţia la risc, pentru personalul esenţial, şi, în ultima etapă, populaţia generală.

„Este o facilitate pregătită să primească vaccinurile, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera autorizarea condiţionată de punere pe piaţă. Din ceea ce noi ştim la momentul actual, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze, doze care, ulterior, vor fi distribuite către spitalele de linia unu, spitalele care au intrat în prima linie împotriva COVID-19 în această pandemie”, a declarat Valeriu Gheorgiţă la evenimentul de prezentare a Centrului naţional de stocare a vaccinului COVID-19, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

El a precizat că a doua zi după livrarea primei tranşe, vaccinurile vor fi distribuite către 10 spitale, două din București și celelalte opt din țară.

„Ulterior, pe măsură ce calendarul de livrare va intra în funcţiune, vor fi livrate către celelalte unităţi sanitare, unde sunt înfiinţate centre de vaccinare, începându-se efectiv activitatea de vaccinare, conform strategiei”, a explicat Gheorghiţă.

„Lucrătorii din sistemul medical vor fi programaţi de către unităţile angajatoare, cei cu boli cronice şi persoanele peste 65 de ani vor fi programaţi prin medicul de familie şi prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale. Personalul esenţial va fi programat prin instituţiile angajatoare, iar populaţia generală va avea trei modalităţi diferite de programare – prin platforma unică, telefonic, individual prin sistemul online sau prin intermediul medicului de familie”, a explicat Gheorghiţă.

Recomandări

Ministerul Sănătății a modificat protocolul de tratament al infecției cu Covid 19

Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2.  Schimbările vizează creșterea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *