miercuri , 19 ianuarie 2022 12:59 am
Iasi booked.net
-1°C

Cristian Stanciu: Peste 2000 de infectari pe zi. Noul spital anti-Covid stă gol!

Iașul trece printr-o situație foarte dificilă. De trei zile, în spitalele ieșene nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii COVID-19 și nici paturi la terapie intensivă!

2.343 de cazuri noi înregistrate la nivel național, dintre care peste o sută la Iași (a doua zi la rand), menținând astfel județul într-un nedorit top național, după București și Ilfov. Cu toate acestea, un spital modern, cu 250 de paturi, dintre care peste 100 de terapie intensivă, stă de o lună de zile nefolosit, în așteptarea avizelor de funcționare de la instituțiile guvernamentale.

Da, este vorba de Spitalul Mobil de la Lețcani, pe care majoritatea PSD din Consiliul Județean l-a susținut în totalitate, iar PNL a încercat să-l blocheze prin orice mijloace. Sase luni, PNL a boicotat acest spital, prin toate pârghiile avute la dispoziție: instituții ale statului, miniștri și aleși județeni. Consilierii județeni PNL Iași au lipsit de la ședințele online, au fost facute plângeri nefondate la DNA si au fost solicitate, fara motiv, controale ale Curții de Conturi si corpurilor de control de la Ministerul Sănătății. În loc să își dea concursul la punerea în funcțiune a unei unități vitale pentru județ, miniștrii Alexe și Tătaru se pozau în campanie pe lângă un spital închis, pe care doreau, probabil, să-l trimită înapoi în Turcia.

Domnule Costel Alexe!

2 avize lipsesc ca acest spital sa fie functional si ambele sunt de la Ministerul Mediului, apelor si padurilor, minister condus de nimeni altul decat de dumneavoastra. Solicitarea de emitere a avizului a fost depusa din data de 30.06.2020, conform documentului anexat. Documentatia tehnica a fost depusa din 18 septembrie ac, fiind inregistrata cu nr. 9760/18.09.2020, conform documentului anexat. Ati criticat vehement, prin grupul de consilieri judeteni PNL Iasi, pe care ii conduceti in calitate de sef de filiala, faptul ca spitalul nu este gata intr-o luna, dar dumneavoastra nu puteti emite un aviz in cateva luni si asta in plina pandemie!

La Iasi, situatia se agravează. Nu o spunem noi, o spun specialiștii, care au ajuns să trieze bolnavii, în funcție de gravitatea simptomelor. Ca în cele mai sumbre scenarii, bolnavii de coronavirus formează cozi la porțile spitalelor, dar sunt trimiși în izolare acasă, din cauza lipsei paturilor. Iar dumneavoastra țineti Spitalul de la Lețcani închis din cauza unor mofturi politice, doar pentru a nu da dreptate PSD care a afirmat ca functionarea spitalului este blocata inainte de alegeri si ca acesta va fi deschis imediat dupa, daca PNL va castiga alegerile.

Este o inconstienta ceea ce se întâmplă!

Alegerile s-au incheiat! Dati drumul la spital, domnule Ministru al Mediului, apelor si padurilor si Presedinte nou ales al Consiliului Judetean Iasi.

Recomandări

Intensificări ale vântului de până la 70km/h, până mâine seară în Iași

Potrivit unei informări emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din 17 ianuarie 2022, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *