marți , 18 ianuarie 2022 5:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

COTAR lansează un atac dur la adresa asociației asiguratorilor: „UNSAR se ascunde sub umbrela oficială ASF și dezinformează în continuare”

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) lansează un atac dur la adresa Uniunii Naționale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) pe care o acuză de dezinformare și manipulare a opiniei publice.

Contrareplica COTAR vine după replica UNSAR la Sesizarea făcută de asociația operatorilor și transportatorilor autorizați la ASF, Parlament și Guvern, informează stiripesurse.ro.

Totul a plecat de la posibila suspendare a contractelor de asigurare RCA plătite de firmele de transport generează conflicte care se amplifică zi de zi. COTAR, care reprezintă mai ales firme de transport persoane, inclusiv taxi și companii de rent a car, susține că asigurările sunt o schemă Ponzi, adică un sistem sortit colapsului, în timp ce asigurătorii resping aceste acuzații pe care le cataloghează ca nesusținute, neprobate și menite să acopere adevăratul scop al transportatorilor, anume evitarea plății RCA.

În urmă cu mai puțin de un an și jumătate, firmele de asigurări și UNSAR, asociația care le reprezintă interesele, au fost amendate de către Consiliul Concurenței, cu suma de 53 de milioane de euro, pentru înțelegeri în vederea creșterii artificiale a prețului RCA. Toate acele înțelegeri ilegale au avut loc sub așa-zisa supraveghere a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). “Gulerele albe din asigurări” nu au prezentat nici până astăzi scuze publice și nici măcar n-au avut bunăvoința să restituie sumele de bani încasate în mod ilegal, în urma creșterii artificiale a prețului RCA – pe care l-au plătit toți românii. Subliniem faptul că acestea sunt date și informații oficiale, pe care ASF și UNSAR le neagă, în continuare, cu vehemență, acuzând COTAR de furnizarea unor informații false (deși toate informațiile prezentate de noi se pot verifica în documente oficiale, afișate transparent pe site-urile instituțiilor publice).

Asiguratorii și-au arătat, zilele acestea, încă o dată, lăcomia și lipsa de scrupule, invocând criza economică prin care trec mai multe sectoare din economie, mai puțin ei, aceștia transmițând către Guvernul României o scrisoare pentru a li se acorda facilități fiscale (scutiri de impozite și contribuții pentru angajați). Vorbim despre o piață de asigurări care traversează cea mai profitabilă perioadă din ultimii 30 de ani, pentru că în perioada restricțiilor de circulație, numărul de accidente a scăzut cu peste 72%, conform datelor prezentate de Poliția Română.

În timp ce asiguratorii din alte țări au decis restituirea către asigurați a unor sume importante de bani, pentru perioada în care transportul este restricționat – pe perioada pandemiei COVID – 19, asiguratorii din România cer facilități fiscale unui Guvern care se confruntă cu mari probleme financiare! Reamintim tuturor faptul că aceste multinaționale se declară mereu ca fiind în pierdere, exportând profitul prin dosarul prețurilor de transfer, neplătind în România impozit pe profit.

Recomandări

Conflict între Iohannis și președintele Ungariei

Janos Ader, președintele Ungariei, i-a trimis, vineri, lui Klaus Iohannis, o scrisoare prin care îi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *