miercuri , 19 ianuarie 2022 2:04 am
Iasi booked.net
-1°C

Cosmina Adam si Ciprian Silasi – o moldoveancã, din Vaslui, si un ardelean, din Sibiu, cuplul perfect al muzicii populare

Folclorul românesc se dovedeste mereu un „organism viu”, aducând noi note de prospetime, în viata noastrã spiritualã. Noutatea se manifestã prin repertoriu, dar mai ales prin interpretare, prin purtãtorii si promotorii creatiei populare.

Mereu avem bucuria sã semnalãm noi interpreti, având fiecare personalitatea sa. În acest context se înscriu si deja cunoscutii interpreti de muzicã popularã Cosmina Adam si Ciprian Silasi, care au îmbinat cunoasterea stiintificã a folclorului cu rãdãcinile sale profunde în traditiile românesti, cu promovarea sa în cadrul spectacolelor. Vasluienii îi vor putea admira pe cei doi tineri si frumosi artisti, la începutul toamnei, chiar în parcul Copou. Directorul Centrului Creatiei Populare judetene, Lucian Onciu, i-a invitat pe Cosmina si pe Ciprian la Târgul Mesterilor Populari, în data de 6 septembrie 2019, în Parcul Copou, unde cei doi vor veni cu multe surprize muzicale, relatează publicația vremea nouă.ro.

În urmã cu 2 ani apãrea pe scena muzicii populare cel mai frumos si mai talentat cuplu din tânãra generatie a folclorului românesc. Acest lucru se întâmpla atunci când emisiunea „La Mãrutã”, de la ProTV, i-a descoperit în urma unei selectii la nivel national. Ideea creãrii acestui cuplu a pornit de cele douã exemple de cupluri din muzica popularã care au scris istorie – Irina Loghin, cu Benone Sinulescu, si Maria Ciobanu, cu Ion Dolãnescu. De atunci si pânã în prezent ei au fost promovati si invitati la cele mai importante emisiuni tv, fãcându-se cunoscuti în întreaga tarã si nu numai. Frumosii din muzica popularã apar pe coperta revistei ProTV „La Mãrutã” si în calendarul anului 2018, alãturi de nume mari din showbizul romanesc. De asemenea, au avut nenumãrate sedinte foto cu diverse reviste, fiind comparati cu Angelina Jolie si Brad Pitt.

Primul lor videoclip s-a turnat în pãdurea Chitoc, la câtiva kilometri de Vaslui!

Primul proiect al lor a fost aparitia primei melodii în duet „Unde-i dragoste si trãiesti cu dor”, piesã a cãrui videoclip este realizat în judetul Vaslui, la pãdurea Chitoc. Urmeazã o altã melodie împreunã, „Dorul bate dorul peste sate”, piesã care este dedicatã tuturor românilor plecati la muncã în strãinãtate. Din repertoriul lor nu putea lipsi colindul „Bun gãsit, gazdã aleasã”, colind plin de emotii prin versuri si linia melodicã. Împreunã, participã la evenimente culturale în tarã, dar si în strãinãtate. Cântã pe marile scene alãturi de cei mai consacrati artisti ai României. Pe lângã cariera artisticã, atât Cosmina, cât si Ciprian au cochetat cu modelingul. În timpul studentiei, vasluianca noastrã a cucerit titlul de Miss Hostes România, iar Ciprian a defilat de multe ori pe podiumurile de modã din Milano, Roma etc. Ciprian provine dintr-o familie în care tatãl sãu a fost preot, mostenind vocea de la el. În prezent, este un tatã împlinit, cu un fecior de 10 ani, cu care se mândreste si îl iubeste enorm de mult. Anul trecut, Ciprian a fost selectat sã participe la Exatlon Show – Kanal D, unde a dovedit cã este si un bun sportiv, cãruia îi place competitia. În acest an, Cosmina si Ciprian au fost invitati de Centrul Creatiei Populare, la Târgul de primãvarã, sã prezinte un program artistic. Aici, ei au impresionat, prin calitãtile lor artistice, un public numeros, care i-a rãsplãtit cu flori si aplauze. Tot în vara acestui an, Cosmina si Ciprian au primit o invitatie din partea uneia dintre cele mai cunoscute artiste de muzicã usoarã din România, Paula Seling, pentru a fi protagonisti în videoclipul piesei „Iubire si rãzboi”. „Multumesc tare mult actorilor Cosmina Adam si Ciprian Silasi, excelenti solisti de muzicã popularã din noua generatie, care au depãsit toate asteptãrile în ceea ce priveste charisma si chimia din videoclip. În momentul în care a început filmarea, nu ne puteam lua ochii de la ecran, Cosmina si Ciprian au jucat atât de bine încât pãrea cã sunt actori profesionisti în imagini desprinse dintr-un film”, a povestit Paula Seling.

Recomandări

Îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Rusu a murit

E doliu în lumea muzicii populare, unde zeci de artiști își plâng colegul, un cunoscut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *