vineri , 29 mai 2020 8:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Coronavirus: De ce a murit singurul pacient fără comorbităţi de la Iaşi

După 12 zile de luptă cu virusul, un român de numai 46 de ani a murit neavând nici o altă comorbiditate. Medicul coordonator la secției de terapie intensivă a Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași, Florin Roșu, cel care l-a îngrijit, în tot acest timp, a explicat, într-un interviu pentru Libertatea, ce s-a întâmplat.

– Domnule doctor Roșu, ce s-a întâmplat cu acest om?

– Pacientul nu avea comorbidități importante. Din nefericire, a decedat. Fiecare organism reacționează diferit la acest virus. Noi am mai tratat în terapie intensivă pacienți între 27 ani și 73 de ani, până acum. Avem șapte pacienți care au fost externați, dar din nefericire, o parte dintre pacienți, chiar și tineri, fac o formă fulminantă a bolii.

– Nu reușesc să respire, ce se întâmplă, de fapt, cu ei?

– Afectarea pulmonară este foarte importantă. Ulterior încep să fie afectate și celelalte organe.

 – Dumnealui de ce a murit?

– El a făcut o decompensare cardiacă.

– E singurul caz decedat fără comorbități la Iași?

– Da. Majoritatea pacienților tineri trec peste boală fie asimptomatici, fie cu simptome ușoare, atât timp cât nu au comorbidități. Există, în schimb, o parte dintre tineri care pot dezvolta o formă fulminantă în lipsa comorbidităților. Probabil ține și de genetica fiecărui individ. Organismul are o predispoziție genetică pentru a dezvolta o afectare pulmonară importantă. La el, după afectarea pulmonară, a fost afectat și cordul.

loading...

Recomandări

Ce restricţii vor fi ridicate de la 1 iunie

Guvernul va decide prin hotărâre noile reguli care vor intra în vigoare de la 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *