miercuri , 8 decembrie 2021 1:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Copil de patru ani cu ochiul scos, adus la Iași în stare gravă cu elicopterul SMURD

Accident  cumplit  petrecut  într-o gosdodărie din satul Cetățuia, comuna Puiești, Vaslui. Un copil de 4 ani a căzut cu ochiul într-o foarfercă, la doi pași de tatăl său care își repara căruța.

Când a văzut grozăvia, bărbatul a chemat disperat ambulanța la 112, iar ISU a decis trimiterea unui elicopter SMURD pentru a prelua micuțul rănit.

Elicopterul SMURD Iași a intervenit în localitatea Puiești, pentru un copil de patru ani, care a suferit un traumatism cranio facial și un traumatism  ocular. Copilul se juca în  căruța tatălui, acesta făcând niște reparații la atelaj.  Avea câteva scule risipite prin căruță, iar într-o clipă de neatenție, fiul său de numai patru ani a luat o foarfecă și s-a dezechilibrat. A căzut  tot în căruță, cu ochiul stâng în foarfecele din mâna lui. Speriat tatăl a sunat la 112, iar la fața locului s-a deplasat o ambulanță tip C2 cu medic de la substația Bârlad.

Copilul a fost transportat la Centrul de Permanență din comuna Puiești, iar cei de la SAJ Vaslui au solicitat elicopterul SMURD de la Iași pentru a transporta cât mai repede copilul rănit, la Spitalul „Sf. Spiridon – Clinica de Oftalmologie din Iași, pentru o intervenție chirurgicală de urgență. Deocmadată nu se știe dacă micuțul va mai vedea vreodată cu ochiul stâng, depinde de ceea ce vor face specialiștii oftalmologi de la Iași.

Recomandări

UAIC înființează Muzeul Satului Moldav în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași

Marți, 7 decembrie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat un acord …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *