miercuri , 22 septembrie 2021 12:23 am
Iasi booked.net
-1°C

Copil de 10 ani, grav lovit pe pârtia de schi din Sinaia de un turist care se dădea cu snowboardul

Un copil de 10 ani din Bucureşti a suferit joi un grav accident pe pârtia de schi din Sinaia, el fiind transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la un spital în Capitală, informează Agerpres.

Copilul a fost lovit grav la coloana vertebrală de un turist care se dădea cu snowboardul. Bărbatul care l-ar fi accidentat este căutat de polițiști, pentru că ar fi fugit după incident, potrivit Digi24.

Andrei Dascălu de la Salvamont Sinaia a declarat la Digi24 că „se pare” într-adevăr că victima a fost lovită de un alt schior. Decizia de a solicita un elicopter pentru transportul la spital al copilului a fost luată pentru că în cazul traumatismelor la coloana vertebrală este nevoie de „atenție și delicatețe”, iar acesta este un mijloc de transport mai sigur pentru pacient decât cel terestru.

Copilul, din fericire, o să fie bine, au sunat părinții cu vești bune de la București”, a mai spus Andrei Dascălu.

Reprezentantul Salvamont Sinaia a mai spus că nu crede că acest copil era începător și probabil nu era însoțit de un instructor, pentru că se afla pe o pârtie deschisă.

El a mai spus că în această iarnă au mai fost deja opt sau nouă cazuri asemănătoare de accidente la schi.

Daniel Banu, şef-serviciu la Salvamont Prahova, a declarat că incidentul a avut loc la cota 2.000 pe pârtia din Sinaia, copilul suferind un traumatism la coloană.

Salvatorii i-au acordat primul ajutor copilului, care a fost transportat la cota 1.400, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Recomandări

Amplu exerciţiu tactic organizat de ISU, cu simularea mai multor situaţii de urgenţă

Un amplu exerciţiu de cooperare în cadrul căruia au fost simulate mai multe situaţii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *