vineri , 16 aprilie 2021 11:08 am
Iasi booked.net
-1°C

Copil complet recuperat după botezul de urgență săvârșit în ziua Sfintei Cuvioase Parascheva

Este cât se poate de grăitor ceea ce spune o credincioasă, prin care se confirmă multele şi negrăitele mângâieri pe care le revarsă Preacuvioasa Maica noastră Parascheva: „Cuvioasa Parascheva este pentru mine cea mai scumpă prietenă. Am convingerea că inima ei mare nu poate suferi să vadă durerea în oameni şi să n-o aline imediat cu balsamul milostivirii ei. Astfel, mânuţele ei moi se transformă într-un izvor ce picură tuturor binecuvântare şi ajutor neîntârziat, însufleţire celor întristaţi, tărie şi nădejde celor slabi, vindecare celor bolnavi şi zâmbet senin de voioşie celor ce plâng nemângâiaţi”.

Bucuria ne-a fost umbrită de problemele de sănătate ale micuților gemeni, aceștia născându-se la 32 de săptămâni, cu plămânii insuficient dezvoltați pentru a se adapta la viața extrauterină. Starea întâiului născut s-a agravat atât de tare, încât acesta a fost intubat și ventilat mecanic de pe 12 octombrie.

11 octombrie 2010 este ziua în care am devenit pentru prima dată mamă. Mamă de gemeni! Bucuria ne-a fost umbrită de problemele de sănătate ale micuților, aceștia născându-se la 32 de săptămâni, cu plămânii insuficient dezvoltați pentru a se adapta la viața extrauterină.

Starea întâiului născut s-a agravat atât de tare, încât acesta a fost intubat și ventilat mecanic de pe 12 octombrie. Ne aflam la Iași, în preajma sărbătorii iubitei noastre Sfinte, Cuvioasa Parascheva. Evoluția piticului nu era deloc îmbucurătoare… M-am rugat tare mult în acele zile, cred că cel mai mult și mai sincer din toată viața mea și, în ziua Sfintei Sărbători, am decis să-l botezăm pe prunc.

După Sfânta Liturghie, soțul meu, preot, a mers pe secția de Terapie intensivă și l-a botezat pe cel mic: Teodor Paraschiv! Astfel, creștinul Teodor Paraschiv, în doar câteva ceasuri, s-a născut a doua oară, iar Sfânta Cuvioasă Parascheva a făcut mare minune: în seara botezului, copilul nostru a fost detubat. Per total, evoluția gemenilor a fost atât de bună, încât de ziua Sfântului Dumitru am plecat împreună acasă.

Aceasta a fost doar o minune a Sfintei în familia noastră. Au mai urmat și altele. Dar cea de-a doua mare minune pe care o mărturisesc acum este Maria Parascheva, prunca de doar un an – mult dorită și așteptată de noi! Eram, de acum, mama a patru băieți minunați și îmi doream tare mult o fetiță. Am crezut și am știut că va veni și că se va numi Parascheva.

Bucură-te, Sfântă Parascheva, mult folositoare!

Recomandări

Copilul implicat în accidentul grav de la Cozmești s-a trezit din comă

Băiețelul de 6 ani care a fost proiectat prin parbriz în accidentul mortal de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *