Copiii – obligați să-și întrețină părinții la bătrânețe! Proiect de lege! Ce părere aveți?

Date:

Zeci de parlamentari PSD au depus la Senat o inițiativă legislativă prin care copiii, ajunși la maturitate, vor fi obligați să-și întrețină părinții din punct de vedere material.

Potrivit proiectului, intitulat „Legea recunoştinţei între generaţii”, copiii majori apţi de muncă sunt obligaţi să-şi întreţină şi să-şi îngrijească părinţii inapţi de muncă, aflaţi în dificultate, necesitând sprijin material”.

Dacă nu există un contract scris, ori testament, privind întreţinerea părinţilor inapţi de muncă, sau care se află în dificultate şi necesită sprijin material, problema achitării pensiei de întreţinere de către copiii majori se soluţionează pe cale amiabilă între părţi”, se arată în proiect.

Cuantumul pensiei de întreţinere se stabileşte de instanţa judecătorească într-o sumă bănească fixă plătită lunar, ţinându-se cont de starea materială şi familială a părinţilor şi a copiilor, precum şi de alte împrejurări relevante, scrie observator.tv.

Cuantumul întreţinerii datorate de copii pentru părinţii lor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane nu poate depăşi o cincime din venitul net lunar al celui obligat să plătească.

Inițiativa propune și o sancțiune de 3 ani de închisoare, în cazul nerespectării.

4 COMENTARII

  1. Mari panarame sunt ăștia din PSD . Adică bătrânii noștri nu pot avea o pensie sa poată supraviețui iar tu PSD ai toți analfabeții cu pensii speciale , care au ocupat locuri de munca prin nepotism și alte mijloace . Rușine să vă fie hotilor

  2. O prostie de proiect facut de parlamentari sa mai scape de ce trage la buget. Oamenii aia nu au platit contributie la stat ? Si in cazul celor care au fost abuzati toata viata tot ei trebuie sa plateasca ?

  3. Sunt părinți care au muncit din greu și au făcut totul pentru copii, iar copiii le poartă de grijă oricum, pentru că așa au fost crescuți și știu că pensiile sunt de mizerie. Dar sunt și părinți care și-au abuzat copiii, i-au lăsat prin orfelinate, sau i-au făcut doar pentru alocație..acolo e altă problemă, sau părinți care și-au părăsit familia iar copiii au fost crescuți de un părinte vitreg… nu știu cum se va face diferența.🤔 Dar de la a ajuta un părinte pentru că așa crezi că se cuvine, până la a fi o lege care să te bage în pușcărie dacă nu dai alocația 2 luni e aberant. Statul arată încă o dată ca știe doar să ia, mută sarcinile elementare legate de sănătatea și protecția socială tot pe spatele celor care muncesc. Mă întreb, pentru pensiile speciale și pentru asistații care lenevesc doar pentru că au ajutor social, sunt bani? Pentru ei plătesc tot cei care muncesc… Va rămâne țata pustie în ritmul ăsta. Am scris asta în calitate doar de părinte, părinții mei deja nu mai sunt, dar sincer nu-mi doresc să se promulge asemenea aberație.

  4. Trebuie sa ne unim si sa ne implicam noi in alegerile locale asa le distrugem gasca la corupti. Este exagerat comportamentul politicilor. Astai necredinta in Dumnezeu. Daca ai credinta poti intretine parintele fara sa fii obligat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...