joi , 21 octombrie 2021 9:14 am
Iasi booked.net
-1°C

„Copii de nota 10”-un eveniment reușit, bine primit în rândul copiilor (FOTO)

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, a organizat joi, 10 septembrie, în Parcul Expoziției, a IX-a ediție a acţiunii cultural-caritabile „Copii de nota 10”.
Evenimentul, dedicat copiilor familiilor defavorizate din clasele 0-VIII cu domiciliul în Municipiul Iași, are ca scop diminuarea fenomenului de abandon şcolar. În cadrul acestuia 550 de copii proveniţi din familii defavorizate au primit ajutoare de urgenţă în natură, constând în ghiozdane cu rechizite, în valoare de aproximativ 125 de lei.
Școala este șansa ca acești copii să aibă o viață mai bună decât am avut noi. De aceea, aș vrea ca părinții să nu le nu le distrugă viitorul, ci să-i dea la școală și să facă tot ce este posibil ca ei să ajungă și să rămână acolo, pentru că este singura lor posibilitate de a putea trăi mai bine și de a putea singuri să-și decidă viitorul. Îi rog pe părinți să profite de orice oportunitate pentru ca propriii copii să fie educați cât mai mult și cât mai bine. Să nu privească niciodată educația ca pe o povară pentru familie. Dimpotrivă, este o oportunitate prin care, dacă e folosită cum se cuvine, vlăstarele de lângă ei vor avea o meserie, vor avea un loc de muncă, vor avea cu ce să se întrețină, atât pe ei, cât și, poate, pe părinții lor. Statul este obligat să aibă grijă de copiii acestei țări și să le creeze cele mai bune condiții de învățare, dar familia trebuie să rămână un partener permanent al statului în acest domeniu.”, a declarat primarul Mihai Chirica, prezent la evenimentul care a inclus și un scurt moment artistic.
Din cauza măsurilor privind pandemia de COVID-19, distribuirea pachetelor a avut loc în două etape: între orele 10.00 – 10.30 au primit pachete beneficiarii a căror nume de familie începe cu litera A până la J inclusiv, iar între orele 13.00 – 13.30 beneficiarii a căror nume de familie începe cu litera L până la Z.
De altfel, municipalitatea a asigurat și alte măsuri sanitare, specifice perioadei de pandemie. Astfel, intrarea la eveniment s-a efectuat doar pe poarta principală cu asigurarea distanțării sociale prin marcaje. Mai multe cadre medicale echipate corespunzător au asigurat termometrizarea tuturor participanților, iar personalul administrativ a asigurat dezinfecția mâinilor tuturor participanților și a distribuit măști de protecție celor care nu au avut la momentul intrării. Întreaga zonă, inclusiv scena și scaunele din perimetru au fost dezinfectate înainte de începerea evenimentului, precum și între cele două etape de distribuire a pachetelor.
Parteneri ai evenimentului au fost Ateneul Național din Iași, Servicii Publice Iași și Poliția Locală Iași.

Recomandări

1500 de copii au primit ghiozdane și rechizite din partea Episcopiei Hușilor

Un număr de 1.500 de copii din satele judeţului Vaslui au primit din partea Episcopiei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *