vineri , 26 aprilie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Contrabandiști opriți cu focuri de armă, la frontiera de nord: mii de pachete de țigări, confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la frontiera „verde” aproximativ 8.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 92.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 15.09.2018, în jurul orei 00.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, aflat în executarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau de la frontieră către interior colete voluminoase.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele și au trecut înot pe teritoriul ucrainean.

Întrucât cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În cadrul cercetărilor au fost descoperite opt colete care conțineau 5.850 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 68.500 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități  infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Şi în data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat 4 colete cu țigări care conțineau cantitatea de 2.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Acestea erau cărate de două persoane care, la observarea patrulei poliţiei de frontieră au abandonat coletele, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

Țigările în valoare de aproximativ 23.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandări

Camion cu uşi, oprit la graniţă. Ce s-a întâmplat (FOTO)

Polițiștii de frontieră vasluieni au descoperit 3.900 de pachete de ţigări ascunse în interiorul a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *