marți , 26 octombrie 2021 9:01 pm
Iasi booked.net
-1°C

Contrabandă cu țigări în mai multe orașe

Peste 43 percheziții la domiciliu au fost făcute luni de procurorii DIICOT Galați în Iași, Ialomița, Vrancea, Galați, Botoșani, Ilfov, Suceava și București pentru prinderea unei rețele de contrabandă cu țigări provenite din Ucraina și Republica Moldova.

8 persoane au fost arestate iar alte 8 au fost controlate judiciar. Din luna octombrie 2019, rețeaua aducea țigări ilegale prin punctele de frontieră din județele Suceava și Botoșani.

Pachetele erau trimise cu microbuzele si erau ascunse pe raza localităților Vicovu de Sus și Rădăuți. Rețeaua a achiziționat un microbuz si după schimbarea podelei aducea în România 10 baxuri de țigări la fiecare transport.

În microbuz, vinovații au pus un dispozitiv de localizare prin GPS în care au introdus o cartelă prepay la care avea acces persoana care supraveghea transportul mărfii de la depozit la beneficiari.  Procurorii DIICOT au găsit 21.000 de pachete de țigarete de diferite mărci, 200 de grame de cannabis, 1 kg. de bijuterii, 38 de telefoane mobile, sumele de 41.000 lei și 57.200 de euro și 32 de pachete cu materiale explozibile.

Recomandări

Beatrice RANCEA, anchetată de DIICOT, a demisionat din funcția de DIRECTOR al Operei Naționale Iași

Beatrice Rancea, anchetată de DIICOT, a demisionat din funcția de director al Operei Naționale Iași. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *