joi , 20 ianuarie 2022 8:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Continuă lucrările de reabilitare la fosta Baie Turcească

Continuăm lucrările de reabilitare, consolidare și refuncționalizare a fostei Băi Turcești, acolo unde vom înființa Centrul Internațional de Artă Contemporană. Proiectul beneficiază de finanţare europeană și are o valoare totală de 21.862.177,67 lei (circa 4,41 de milioane de euro).
Clădirea va fi recompartimentată astfel încât să poată găzdui manifestări de tipul performance, cât şi artă vizuală și artă de obiect. Se va pune accentul pe interacţiunea artiştilor cu publicul prin spaţii în care aceştia vor putea performa sau expune. De asemenea, terenul din jurul imobilului va fi reamenajat inclusiv pentru viitoare spectacole în aer liber.
Clădirea fostei Băi Comunale – Baia Turcească, din strada Arhitect George Matei Cantacuzino, nr. 16, a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea (1897 – 1898) și este o construcţie monumentală, purtând amprenta stilului arhitectural eclectic, cu influențe orientale. Aceasta a fost amplasată pe situl fostului Feredeu Turcesc, ridicat în timpul domnitorului Vasile Lupu.

Recomandări

Un copil a ajuns la spital după ce o barieră de acces i-a căzut în cap, din cauza vântului

Doi adolescenți au fost răniți în această după amiază, după ce o barieră de acces …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *