joi , 15 aprilie 2021 3:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Continuă distribuirea ajutoarelor alimentare și de igienă de la UE

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, continuă să implementeze Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate prin care sunt alocate pachete cu produse alimentare și de igienă furnizate de către Uniunea Europeană.

În zilele de 26 februarie și 2 martie 2021 Direcția de Asistență Socială a recepționat 1.385 de pachete cu produse de igienă (tranșa a III – a) și 1.385 de pachete cu produse alimentare (tranșa a II – a).

Beneficiarii acestor produse sunt:

  1. a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416 / 2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277 / 2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. c) persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform legislației, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate. Situația temporară de vulnerabilitate este justificată de autoritățile publice cu atribuții în domeniul respectiv.

Distribuirea este obligatorie pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, respectiv alocație pentru susținerea familiei pe liste inițiale, iar către beneficiarii din ultima categorie distribuirea se face funcție de stocul de pachete cu produse de igienă sau produse alimentare rămas după finalizarea distribuirii către beneficiarii de pe listele inițiale. În situația în care cantitatea primită inițial nu este suficientă autoritățile locale pot solicita Instituției Prefectului o redistribuire a unei cantități necesare, iar aceasta poate fi primită dacă există cantități excedentare la nivelul județului ori la nivel național.

Numărul totalul al beneficiarilor de pe listele inițiale este de 1.104 (636 persoane beneficiare de venit minim garantat și 468 persoane beneficiare de alocația pentru susținerea familiei). Din excedentul rămas la nivelul Municipiului Iași, fiind identificate 96 de persoane fără adăpost, au fost constituite listele suplimentare pentru această categorie și au fost distribuite 96 de pachete cu produse de igienă și aceeași cantitate de pachete cu produse alimentare.

Astfel, din cele 1.385 pachete au fost distribuite 1.200, în stoc fiind disponibile 185 pachete.

Până în prezent, pentru cea de a treia categorie, au fost primite 1.196 solicitări.

Pentru a onora cele 1.196 de solicitări, Direcția de Asistență Socială, împreună cu Instituția Prefectului, au inițiat demersuri pentru identificarea de stocuri disponibile la nivel județean și național, fiind găsite cantități care pot asigura furnizarea de pachete pentru 1.226 de persoane, conform unui comunicat trimis redacției.

Produsele respective au ajuns în depozitul Direcției de Asistență Socială în cursul acestei săptămâni, distribuirea urmând să înceapă cu data de 8 martie, fiecare beneficiar fiind programat telefonic de inspectorii Direcției.

Recomandări

Ce alimente sunt recomandate în această perioadă

Ieșirea din iarnă necesită o atenție mai mare asupra organismului. Alimentația trebuie să conțină mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *