sâmbătă , 15 mai 2021 10:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Consiliul Județean Iași are în vedere investirea a peste 1.470 milioane lei în dezvoltarea județului Iași

Administrația Consiliului Județean Iași a prezentat astăzi în conferință de presă proiectul bugetului general al Consiliului Județean Iași pe anul 2021.

Anul acesta, veniturile la bugetul județului sunt estimate la 1.190,20 milioane lei, iar cheltuielile la 1.470,74 milioane lei. Un procent de peste 30% din cheltuieli va fi alocat secțiunii de dezvoltare.

În bugetul general al județului sunt cuprinse fonduri de 784 milioane lei pentru investiții în sectorul de sănătate. 377 milioane lei sunt alocate pentru realizarea obiectivelor de investiții privind drumurile județene aprobate prin hotărâri ale Consiliului Județean Iași, reprezentând 25,63% din totalul cheltuielilor.

Vom duce la îndeplinire obiectivul asumat în programul de guvernare locală, de a nu a mai avea drumuri neasfaltate în județul Iași. Dezvoltarea infrastructurii rutiere este o prioritate a administrației liberale.”, a declarat Costel ALEXE, președintele Consiliului Județean Iași.

În anul 2021, un obiectiv primordial pentru Consiliul Județean Iași îl constituie construirea de parcuri industriale, în programul de investiții regăsindu-se, astfel, suma de 8 milioane lei pentru obiectivul de investiții Iași Industrial Parc, comuna Lețcani și 190 mii lei pentru obiectivul de investiții Parc Industrial Holboca –  servicii proiectare faza PUZ. Vă reamintim că anul acesta, administrația Consiliului Județean Iași a obținut 8 milioane lei fonduri guvernamentale pentru Miroslava Industrial Park. În momentul de față, sunt analizate alte 20 de amplasamente pentru dezvoltarea de noi parcuri industriale în județ.

Pentru prima dată în ultimii ani, Consiliul Județean alocă cel mai mare buget pentru proiectele ONG-urilor, potrivit prevederilor legii nr. 350/2005. În anul 2021, va fi disponibil 1 milion lei, comparativ cu 300 mii lei în 2020 și 50 mii lei în anul 2019, pentru proiecte culturale și sociale, activități de tineret, proiecte educaționale, de promovare turistică, pentru ATOP și sport.

De asemenea, în sectorul cultural, Consiliul Județean alocă 1 milion lei pentru organizarea Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri FILIT de către Muzeul Național al Literaturii Române Iași și 1 milion lei pentru organizarea Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) de către Teatrul pentru Copii și Tineret Luceafărul Iași.

Deși este un an greu, un an de pandemie, avem un buget mai mare decât anul trecut alocat dezvoltării județului nostru. În anul 2021, vom investi în județul nostru 1.470 milioane de lei. Prioritățile noastre vor fi dezvoltarea infrastructurii medicale și a infrastructurii de drumuri, precum și cultura, educația și protecția socială.

O noutate pentru Iași, de care ne-am preocupat de la începutul mandatului și pentru care vom face în continuare un efort dedicat, este dezvoltarea de parcuri industriale în județul nostru, proiecte care vor aduce plus valoare în comunitățile din județ. Toate aceste obiective de investiții au scopul clar de a contribui la creșterea bunăstării și a calității vieții ieșenilor”, a declarat Costel ALEXE, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Recomandări

Sala Polivalentă „Regia Maria”, în atenția autorităților centrale

Primăria Municipiului Iași a mai făcut un pas pentru realizarea proiectului Sălii Polivalente „Regina Maria”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *