miercuri , 3 iunie 2020 2:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Consiliul Județean Iaşi a preluat clădirea Filarmonicii Moldova pentru reabilitare. Vezi imagini din interiorul clădirii (FOTO)

Consiliul Judeţean Iaşi a preluat în administrare clădirea Filarmonicii Moldova. Preşedintele CJ, Maricel Popa, a anunţat că imobilul este preluat pentru următorii 20 de ani, în vederea consolidării acestuia. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 8 milioane de euro şi urmează să fie implementat în următorii trei ani.

^

Centrul Diecezan a transmis în administrarea C.J., pentru următorii 22 de ani, cele două imobile, extensii ale vechii Case Balș, construite între anii 1900 și 1910, în care funcționează în prezent instituția de cultură.

”Noi avem doar un singur interes, acela ca acest edificiu, o adevărată operă de artă, să fie în beneficiul ieșenilor, în slujba muzicii. Mă bucur că, iată, astăzi, facem acest pas împreună. Așteptăm să revedem Filarmonica Moldova susținând concertele sale deosebite acasă, unde îi este locul ”, a spus Excelența Sa Petru Gherghel, episcop de Iași, imediat după semnarea contractului.

“Este un moment de mare încărcătură emoțională. O bucurie pentru noi, cei din administrație, că ne oferiți ocazia să putem reda orașului și ieșenilor acest edificiu, dar mai ales o bucurie pentru artiștii Filarmonicii care vor avea un loc propice pentru concerte de înaltă ținută. Vom începe lucrările de consolidare cu sala Filarmonicii, acolo unde, cu ani în urmă a dirijat chiar binecunoscutul Iosif Conta”, a spus Maricel Popa.

Cele două imobile transmise în administrare Consiliului Județean au o suprafață de 1327 de metri pătrați, respectiv 375 de metri pătrați, iar acum se află într-o avansată stare de degradare. Conform contractului încheiat astăzi, C.J. are obligația ca în următorii trei ani să le consolideze și restaureze. Din cauza stadiului de degradare a sălii filarmonicii, artiștii se văd nevoiți să își reîntâlnească publicul iubitor de muzică simfonică în diferite locații din oraș.

Trecerea imobilelor în administrarea C.J. a fost apobată de plenul Consiliului Județean în ședinta din data de 29 octombrie.

(Sursa FOTO: Facebook Maricel Popa)

reclama adnow

loading...

Recomandări

Cutremur de 4,4 grade pe scara Richter resimțit la Iași

Astăzi, 2 iunie, la ora 14:12:55 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, COVASNA …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *