marți , 15 iunie 2021 3:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Consiliul Județean Iași a inițiat demersurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Lețcani

Consiliul Județean Iași și Instituția Prefectului au organizat astăzi o întâlnire cu managerii și reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euronest pentru a verifica stadiul de remediere a deficiențelor identificate de corpul de control al Ministerului Sănătății și ISU la spitalul mobil de la Lețcani.

Întâlnirea vine în contextul în care în data de 19 martie a fost stabilit un termen de 30 de zile pentru ca autoritățile medicale și Euronest să soluționeze problemele pe care le prezenta spitalul, în scopul operaționalizării și redeschiderii acestuia.

„A trecut fix o lună de la ultima întâlnire de lucru în care am stabilit de comun acord cu proprietarul spitalului Euronest și autoritățile medicale, Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași și DSP, un termen de 30 de zile pentru remedierea tuturor deficiențelor identificate în urma controalelor Ministerului Sănătății și ISU. Prioritatea noastră acum este să redăm cât mai repede spitalul circuitului medical și pacienților, așa cum a fost intenția de la bun început.

În urma discuțiilor de astăzi, am convenit cu fiecare parte implicată să își ia angajamentul pentru ceea ce ține de competența sa. Spitalul de Boli Infecțioase se va asigura de calitatea actului medical, în timp ce Euronest, proprietarul spitalului, își ia angajamentul că unitatea este complet funcțională din punct de vedere tehnic și că nu prezintă niciun risc pentru pacienți și pentru buna desfășurare a activității cadrelor medicale, conform unui comunicat trimis redacției.

Începând de mâine vor fi inițiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului în cel mai scurt timp posibil.”, a declarat Costel ALEXE, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Recomandări

Medicii de la Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon din Iași salvează vieți

Ieri, la Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon din Iași au fost efectuate două transplanturi de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *