vineri , 16 aprilie 2021 3:26 am
Iasi booked.net
-1°C

Consiliul Județean a preluat în administrare drumul Iași – Dancu. CJ vrea să refacă integral drumul de 400 de metri din zona de Est a județului

Administrația județeană a preluat recent o arteră din zona metropolitană Iași. Șoseaua Iași – Dancu a fost preluată de la Primăria comunei Holboca de către Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași pentru a putea fi reabilitată.

Șoseaua pleacă de la limita municipiului Iași spre satul Dancu din Holboca și are o lungime de 400 de metri. Chiar dacă este zilnic circulată de sute de șoferi, șoseaua arată extrem de prost. Consiliul Județean Iași a adoptat recent un proiect de hotărâre prin care a preluat în administrare drumul. Șoseaua a fost declasificată din drum comunal și inclusă în drumul județean 249A Iași – Ungheni.

DJADP a solicitat aprobarea schimbării încadrării drumului comunal cu indicativul DC 20C: lim. mun – Dancu (km 0+000- 400), din categoria funcțională a drumurilor comunale în categoria drumurilor județene. Noul indicativ va fi DJ 249 A: lim, mun. lași – Ungheni (km 2+200-18+539), drumul urmând a fi modernizat. Solicitarea Direcței de Drumuri a fost avizată de plenul CJ Iași.

În conformitate cu prevederile art. 7 din Ordonanța Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cele de interes județean fac parte din proprietatea publică a județului. Ele cuprind drumurile județene care asigură legătura între reședințele de județ cu municipiile, cu orașele, cu reședințele de comună, cu stațiunile balneoclimaterice și turistice, cu obiectivele importante legate de apărarea țării și cu obiectivele istorice importante”, se arată în proiectul de hotărâre.

Drumul DJ 249A limita Județului lași – Ungheni va fi inclus în programul de investiții al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași. Am aprobat clasificarea acestui tronson din drum comunal DC 20C: lim. municipiului Iași – Dancu, care se află în administrarea Primăriei Holboca, în categoria funcțională de drum județean cu indicativul DJ249A. Astfel, vom putea începe procesul de modernizare a acestui drum cu tip de acoperire asfaltică, care acum se află într-o stare pronunțată de degradare”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Un alt tronson din drumul județean DJ 249 A, pe ruta Mânzătești – Ungheni, intră în reabilitare în această perioadă. Costel Alexe, șeful administrației județene, a precizat că mai multe artere din zona metropolitană vor fi refăcute cât de curând.

Acest demers vine în continuarea strategiei ample de modernizare a drumurilor județene din zonă. Reamintesc că la începutul lunii am semnat autorizația de construire pentru începerea lucrărilor de modernizare a sectorului din DJ249A cuprins între localitățile Mânzătești și Ungheni, care, pe deasupra, este și o măsură cuprinsă în planul de menținere a calității aerului în județul Iași”, a adăugat președintele Consiliului Județean Iași.

Recomandări

Spitalul mobil Covid de la Lețcani rămâne închis. Nicio firmă din Iași nu își asumă responsabilitatea pentru verificarea instalațiilor din containerele medicale

Spitalul mobil Covid de la Lețcani va mai rămâne o vreme închis. Unitatea medicală de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *