miercuri , 25 noiembrie 2020 1:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Consiliul Europei cere României să nu modifice Codul Penal: Așteptați avizul Comisiei de la Veneția!

Consiliul Europei cere României, prin vocea secretarului general, Thorbjorn Jagland, să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a modifica Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

 

^

„Fac apel la toate părțile implicate să aștepte avizul Comisiei de la Veneția și să-l ia în considerare, înainte de a lua măsuri suplimentare pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Aceasta reformă riscă să intre în contradicție cu obligațiile internaționale ale României, în special cele prevăzute în Convenția Consiliului Europei privind corupția, identificate prin recentul raport al Grupului de State împotriva Corupției (GRECO). Ca stat membru al Organizației noastre, România este obligată să respecte statul de drept.

Consiliul Europei va continua să acorde o atenție deosebită în ceea ce privește schimbările care au loc în România și suntem pregătiți să oferim expertiză suplimentară dacă este necesar”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a solicitat, pe 28 iunie, avizul Comisiei de la Veneția cu privire la proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Avizul trebuie să fie dat până la data de 19 octombrie. Reprezentanții Consiliului Europei precizează că, împreună cu recomandările GRECO, acest lucru ar trebui să ajute la găsirea celei mai bune soluții pentru a respecta standardele europene și angajamentele europene ale României.

 

Sursa: B1.ro

reclama adnow

Recomandări

Cutremur în România

Val de cutremure în România! Un seism cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *