sâmbătă , 24 august 2019 1:43 am
Iasi booked.net
-1°C

Condamnați abia acum pentru o faptă din 2013! Sunt acuzați de viol și complicitate la viol

Trei bărbați din comuna Tomeşti au fost condamnaţi abia acum două zile, la Curtea de Apel Iaşi, pentru o faptă pe care au săvârșit-o în 2013.

Cei trei au fost încarceraţi în Arestul Poliţiei abia acum, ceea ce înseamnă că în toți acești ani au stat liniștiți acasă.

Justiţia ieşeană a avut nevoie de aproximativ 5 ani şi 6 luni pentru a tranşa un caz de o agresiune ieşită din comun. Trei indivizi au fost încarceraţi în acest caz, toţi primind sentinţa în libertate. Ioan Busuioc a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru violare de domiciliu şi viol, în timp ce Marian şi Vasile Munteanu au primit 5 ani şi 6 luni, respectiv 8 ani de închisoare pentru complicitate la viol.

Cei trei ar fi comis faptele pe 8 noiembrie 2013, în localitatea Goruni din comuna Tomeşti. Victima lor a fost o femeie care locuia într-o casă neracordată la energie electrică. Casa femeii era situată vizavi de un bar, ea mergând frecvent la acel birt, pentru a face curăţenie. În ziua respectivă, la ora 20, la bar se aflau cei trei indivizi, toţi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbaţii au râs de victimă, dar au şi lovit-o la un moment dat, potrivit motivării primei sentinţe. După jumătate de oră, femeia a mers acasă, iar cei trei indivizi au mers după ea, scrie ziaruldeiasi.ro.

Marian şi Vasile Munteanu au ţinut-o pe victimă, în timp ce Busuioc a violat-o, au stabilit judecătorii. Aceştia au concluzionat că victima s-ar fi aflat şi ea în stare de ebrietate la acel moment. Femeia s-a plâns că ar fi fost violată de toţi cei trei indivizi, însă, în urma anchetei, autorităţile au stabilit că abuzul sexual a fost comis doar de Busuioc.

În instanţă, complicii au negat faptele şi au spus că nu au fost în casa victimei la acel moment. „Inculpatul Busuioc Ioan a susţinut că în noaptea respectivă a intrat în locuinţa persoanei vătămate cu acordul acesteia şi a întreţinut un raport sexual, acesta având, de asemenea, consimţământul acesteia“, se mai arată în motivare.

 

Recomandări

Fortus a relocat depoul CTP de la Gară și garajul din Tudor

Operatorul de transport local vrea să-și mute activitatea de depou și garaj în același loc: fosta platforma industrială Fortus. Este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *