joi , 24 iunie 2021 2:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Concernul care deţine mărcile Arctic şi Beko, ia în calcul deschiderea unui birou de cercetare la Iaşi

Grupul Arçelik, din Turcia, care deţine mărcile Arctic şi Beko, vrea să deschidă în România un birou de cercetare-dezvoltare specializat la început pe software development şi IT.

În cadrul biroului, care va fi cel de-al doilea ca mărime după cel din Turcia, vor fi create sisteme operaţionale conectate pentru electrocasnice, sofware şi Internet of Things, menite să dezvolte un mediu înconjurător inteligent, care să interacţioneze cu utilizatorii.

Conform acestora, „totul în casă ar trebui să poată fi controlat”, mai puţin masa şi mobila. Grupul este în căutarea unei destinaţii noi pentru extinderea companiei, iar în urma discuţiilor purtate cu centrele universitare din ţară, pe listă au rămas Iaşul şi Timişoara, scrie adevarul.ro.

Delegaţia Arçelik s-a întâlnit cu reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) şi au discutat despre posibilitatea deschiderii biroului în capitala Moldovei. Acesta va fi al doilea cel mai mare concern al companiei, după cel existent în Turcia, iar realizarea sa în unul dintre cele două centre universitare a fost gândită astfel, spun reprezentanţii grupului, pentru a beneficia şi de resursa umană generată de învăţământul superior.

Recomandări

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a sărbătorit Ziua Campusului „Tudor Vladimirescu

Astăzi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a organizat prima ediție a Zilei Campusului „Tudor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *