Comunitate pentru tinerii din Moldova

Date:

 Cu ajutorul Fundației Corona în colaborare cu Asociația de Dezvoltare Rurală Ceplenița proiectul are ca scop majorarea capacității tinerilor de a se activa civic. Aceștia vor sprijini autoritățile locale pentru ca hotărârile lor să fie în interesul comunității.

Durata de derulare a proiectului este de 24 de luni, iar cuantumul de 200.000 euro, prin granturi norvegiene. Mai întâi, cei care se ocupă de proiect au investigat toate primăriile din cele 97 comune ale județului Iași pentru a observa cum autoritatea locală răspunde nelămuririlor cetățenilor.  Proiectul a debutat in martie, iar în următoarele 4 luni se va derula în comunitățile înscrise.

Proiectul a început cu lansarea unei singure întrebări care a fost adresată primăriilor din comunele din Iași.  Răspunsul trebuia trimis in 30 de zile.

Colaboratorii proiectului precizează că după investigații au descoperit că strategiile sunt efectuate sumar, iar oamenii nu dispun de informații despre contractele de achiziție publică și nu au acces la deciziile de Consiliu Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Tu ți-ai plănuit VACANȚA? Zbor DIRECT de pe Aeroportul IAȘI către LONDRA

Dacă ai de gând să mergi într-un city-break în...

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...