vineri , 21 ianuarie 2022 6:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Comunitate pentru tinerii din Moldova

 Cu ajutorul Fundației Corona în colaborare cu Asociația de Dezvoltare Rurală Ceplenița proiectul are ca scop majorarea capacității tinerilor de a se activa civic. Aceștia vor sprijini autoritățile locale pentru ca hotărârile lor să fie în interesul comunității.

Durata de derulare a proiectului este de 24 de luni, iar cuantumul de 200.000 euro, prin granturi norvegiene. Mai întâi, cei care se ocupă de proiect au investigat toate primăriile din cele 97 comune ale județului Iași pentru a observa cum autoritatea locală răspunde nelămuririlor cetățenilor.  Proiectul a debutat in martie, iar în următoarele 4 luni se va derula în comunitățile înscrise.

Proiectul a început cu lansarea unei singure întrebări care a fost adresată primăriilor din comunele din Iași.  Răspunsul trebuia trimis in 30 de zile.

Colaboratorii proiectului precizează că după investigații au descoperit că strategiile sunt efectuate sumar, iar oamenii nu dispun de informații despre contractele de achiziție publică și nu au acces la deciziile de Consiliu Local.

Recomandări

Mai mulți tineri din Botoșani urmăriți penal pentru dețineri de droguri

Şapte tineri din oraşul Botoşani cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *