joi , 20 ianuarie 2022 8:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Competiție pentru tineri cercetători la Iași!

Competiție pentru acordarea de granturi tinerilor cercetători din Iași. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează, începând cu data de 6 noiembrie 2020, o nouă competiție pentru acordarea de granturi. Propunerile de proiecte de cercetare se pot depune în perioada 9 – 27 noiembrie. La competiție pot participa tineri cercetători care, la momentul lansării competiției, au vârsta maximă de 35 de ani, dețin titlul științific de doctor și sunt beneficiarii unui contract de muncă pe o perioadă de minimum 3 ani, semnat cu Universitatea „Cuza”, potrivit bzi.ro.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează, începând cu data de 6 noiembrie 2020, o nouă competiție pentru acordarea de granturi tinerilor cercetători. Propunerile de proiecte de cercetare se pot depune în perioada 9-27 noiembrie. La competiție pot participa tineri cercetători care, la momentul lansării competiției, au vârsta maximă de 35 de ani, dețin titlul științific de doctor și sunt beneficiarii unui contract de muncă pe o perioadă de minimum 3 ani, semnat cu Universitatea „Cuza” din Iași. Cercetătorii care au beneficiat de un grant câștigat într-o competiție anterioară nu sunt eligibili.

Competiția pentru acordarea de granturi tinerilor cercetători face parte dintr-o serie de mecanisme pe care UAIC le implementează pentru stimularea activității de cercetare științifică. De reamintit că, Biroul Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al UAIC a decis ca, începând cu data de 1 martie 2020, să se asigure din fondul centralizat al Universității finanțarea cheltuielilor cu salariile cercetătorilor din departamentele de cercetare ale facultăților. Fiecare facultate va beneficia de un fond echivalent a două salarii de cercetător științific III, cu vechime maximă.

De asemenea, într-o ședință din 9 ianuarie 2020 a Biroului Executiv al Consiliului de Administrație, s-a decis recompensarea autorilor din UAIC care publică articole în reviste cotate ISI Web of Science. Autorii afiliați UAIC care publică articole în reviste indexate în baza de date ISI Web of Science vor fi recompensați în funcție de zona din care face parte jurnalul în care este publicat articolul (zona roșie, zona galbenă sau zona albă).

Facultatea de Informatică va coordona noul Centru printr-un colectiv format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare. Noua entitate funcționează în cadrul Facultății de Informatică a UAIC, colectivul fiind format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare. Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer are misiunea de a stimula inovarea și transferul tehnologic în scopul valorificării rezultatelor cercetării prin introducerea acestora în circuitul economic sub formă de produse și servicii inovative și de încurajare a cercetării.

Recomandări

Trei săptămâni de sesiune pentru studenții de la USV Iași

Studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor intra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *