luni , 19 aprilie 2021 3:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Compania IULIUS renunță la propunerea de donare a pavilionului showroom către Municipalitate și a inițiat demersurile privind demolarea

Compania IULIUS a inițiat demersurile privind demolarea pavilionului showroom, renunțând la propunerea de donare a clădirii către Municipalitate.

Ca urmare a opiniilor exprimate în spațiul public privind intenția de donare a clădirii provizorii către Primăria Municipiului Iași, care nu sunt într-un consens, compania IULIUS renunță la acest demers, fiind înaintată o adresă către administrația locală în acest sens, și inițiază procedurile necesare pentru demolarea pavilionului.

 Donarea a fost propusă strict ca un beneficiu pentru comunitate, în contextul pandemiei și al provocărilor generate de criza medicală ori ca răspuns pentru necesitatea de spații publice a orașului, însă înțelegem că nu există o dorință unitară în acest sens și nu dorim ca intenția să provoace controverse în spațiul public.

Având în vedere că pavilionul figurează propus spre desființare în modificările aduse Planului Urbanistic Zonal aferent ansamblului Palas, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 92 din 28 februarie 2020, clădirea a fost deja eliberată, prin relocarea sediului E.ON începând cu luna decembrie 2020, fiind pregătită pentru demolare. Compania IULIUS a înregistrat astăzi cererea privind eliberarea certificatului de urbanism cu acest scop.

Subliniem faptul că demolarea clădirii a fost asumată de grupul IULIUS chiar și dacă imobilul ar fi fost donat către Municipalitate, atunci când s-ar fi solicitat acest lucru. Mai mult, costurile pentru realizarea donării le-ar fi depășit pe cele aferente demolării. Astfel, nu poate fi vorba despre o oportunitate pentru compania IULIUS, ci despre un act de solidaritate, într-un context dificil, în eventualitatea în care ar fi fost considerat util.

Recomandări

Parcurile și aleile din Iași vor fi înfrumusețate cu flori multicolore în valoare de 160.000 de euro

Pe data de 15 aprilie 2021 începe prima etapă de plantare a florilor în municipiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *