vineri , 5 martie 2021 3:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Comisia Europeană a intrat in conflict cu AstraZeneca

Comisia Europeană a cerut, luni, companiei britanice AstraZeneca, să îşi onoreze obligaţiile de a livra în Uniunea Europeană numărul convenit de doze vaccin.

Solicitarea a venit după ce compania britanică a comunicat recent că urmează să livreze în Uniunea Europeană, în săptămânile următoare, un număr de doze mai mic decât cel convenit cu conducerea blocului comunitar.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford urmează să primească, la finele săptămânii, recomandarea de autorizare de piaţă din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, în cazul în care întruneşte criteriile necesare.

Surse citate în presa internaţională arată că britanicii de la AstraZeneca au anunţat Comisia Europeană că, din cele aproximativ 100 de milioane de doze convenite cu Comisia Europeană pentru primul trimestru, vor putea livra mai puţin de jumătate.

Kyirakides a amintit că Uniunea Europeană a investit circa 2,7 miliarde de euro în efortul de cercetare şi producţie al mai multor vaccinuri anti-COVID. El a menţionat că Executivul comunitar a propus statelor membre intrarea cât mai rapidă în vigoare a unui mecanism de transparenţă a exporturilor, conform bzi.ro.

Pe viitor, companiile care produc vaccin anti-COVID în Europa vor trebui să notifice din vreme Comisia atunci când vor să livreze vaccin terţilor, a mai spus comisarul european, adăugând că această obligaţie nu va afecta livrările umanitare de vaccin.

Recomandări

Circulație cu restricții în zona Dancu Iași

Azi, constructorii luați de Primăria Municipiului Iași vor reîncepe lucrările de construire conform proiectului cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *