duminică , 29 martie 2020 5:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Coliva de la praznic a băgat 16 persoane în spital

16 persoane au fost aduse la Spitalul de Urgență Vaslui direct de la un praznic.

În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că vinovată de îmbolnăvirea celor 16 persoane a fost coliva pe care familia a adus-o la restaurant de acasă. Potrivit directorului DSP Vaslui, Mihaela Vlada, acelaşi tip de salmonella a fost identificat şi în colivă şi în coprocultura persoanelor care au ajuns la spital, arată  „Adevărul”.

La praznicul respectiv au participat 35 de persoane care au consumat ciorbă, sarmale şi friptură, preparate în restaurant unde s-a desfăşurat evenimentul, cozonac, pregătit la o cofetărie din Vaslui, şi colivă pregătită în gospodărie.

La aproximativ 6 -18 ore după ce au participat la praznic, 16 dintre persoane au prezentat ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră şi scaune diareice, ajungând la spital. 15 dintre acestea au fost spitalizate, 3 fiind internate la terapie intensivă.

Pacienţii au declarat cadrelor medicale că suspectează  borşul cu perişoare ca fiind cauza îmbolnăvirii.

Reprezentanţii restaurantului au susţinut însă că toate preparatele servite la praznic au fost gătite în condiţii de siguranţă, indicând încă de la început că de fapt oamenii s-ar fi îmbolnăvit de la coliva pe care familia organizatoare ar fi adus-o de acasă.

 

Sursa: Adevărul

Recomandări

Un medic ieșean își acuză colegii de practici neortodoxe! Cară acasă, cu mașinile, donațiile pentru spital

Acuzații grave din partea unui medic ieșean, la adresa colegilor săi. Acestea au fost transpuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *