Colete cu țigarete de contrabandă descoperite la frontiera cu Ucraina

Date:

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 90.000 de ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 44.550 de lei.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În data de 16 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, ca urmare a schimbului de date cu autorităţile de frontieră din Ucraina, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 04.30, polițiștii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Oroftiana, trei persoane care transportau cutii voluminoase, dinspre linia de frontieră spre interiorul teritoriului naţional. În apropiere colegii noştri au mai observat un microbuz, a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

În momentul în care persoanele intenţionau să încarce coletele în mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus abandonând coletele și fugind în direcții diferite. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras pe teritoriul R. Ucraina.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 90.000 de ţigarete (4.500 de pachete), în valoare de 44.550 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...