marți , 27 octombrie 2020 4:40 pm
Iasi booked.net
-1°C

Colegiul Medicilor Iasi avertizează! Personalul sanitar nu este protejat de contaminarea cu coronavirus

Colegiul Medicilor Iasi avertizeaza ca personalul sanitar „nu este protejat in mod corespunzator” si este astfel expus infectarii cu coronavirus. Cele mai multe cadre medicale nu au „echipamente specifice” si nici suficiente cantitati de dezinfectant, spune Colegiul.

Marea majoritate a personalului medical care ia contact cu posibilii infectati cu noul coronavirus nu este protejata in mod corespunzator, neavand nici echipamente specifice, nici dezinfectanti in cantitati suficiente.„, se arata intr-un comunicat dat publicitatii, joi, de Colegiul Medicilor Iasi.

Medicii ieseni arata ca intrarea in contact cu o persoana posibil infectata obliga personalul medical sa intre in carantina, iar astfel comunitati intregi ar putea ramane fara asistenta de specialitate.

Facem apel la toti responsabilii pentru gestionarea acestei crize medicale fara precedent in istoria recenta a Romaniei sa protejeze resursa umana din Sanatate, pentru ca cetatenii sa poata primi cele mai bune ingrijiri, preventive si curative, posibile in contextul epidemic actual.„, precizeaza sursa citata.

Deja mai multi medici au fost contaminati de pacienti care aveau COVID-19, la Bucuresti, unde un pacient revenit din Israel a mintit ca nu a fost in strainatate, si la Hunedoara, unde trei cadre medicale au fost infectate de o tanara care nu a respectat carantina.

Recomandări

Eveniment pentru iubitorii de rock in Iași!

Se împlinesc 3 ani de când s-au deschis porțile singurului parc natural și de aventură …

2 comments

  1. Muresan Angela

    Menționez că este important să dezinfectat presurile de la intrari cu cloramina. Încălțările sunt vectori pentru microbi și viruși. 🤔

  2. Dr. Gheorghe Plesea

    cATEGORIC NU SUNTEM PROTEJATI SI NICI ASCULTATI !!! Curg in continuare jicnirile aduse personalului ingrijitor (medici, qasistenti, infirmieri. ) Suntem desconsiderati si se credew ca a fi infectati face parte din fisa postului. Ascultati discursul PresednteluiMacron de ieri si veti vedea o adevarata oda personalului medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *