miercuri , 28 octombrie 2020 5:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cod portocaliu de furtuni în 10 județe

Meteorologii au emis marți dimineață o avertizare cod portocaliu de furtuni ce vizează vestul țării. Totodată, de la ora 12:00, mare parte din țară va fi sub cod galben de vreme instabilă.
Avertizarea meteo cod portocaliu este valabilă de marți, 18 august, ora 18:00, până miercuri, 19 august, ora 13:00 și vizează instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.
De asemenea, tot de astăzi de la ora 18:00 și până mâine la ora 13:00, va întra în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Recomandări

Coduri galbene de vreme rea

ANM a emis luni două avertizări de tip cod galben de vânt puternic și ploi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *