duminică , 21 iulie 2019 3:32 am
Iasi booked.net
-1°C

COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină până la ora 22.00

Meteorologii au emis o informare meteo şi o avertizare COD GALBEN de furtuni valabilă începând de vineri de la prânz. Vor fi ploi torenţiale în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Pentru alte şapte judeţe din Muntenia, Moldova şi Dobrogea a fost emisă avertizare cod galben de ploi.

 

COD GALBEN, valabil de la ora 11:10 până la ora 12:00

Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Corbu, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Fântânele, Grădina;

Județul Tulcea: Babadag, Sarichioi, Jurilovca, Baia, Ceamurlia de Jos, Beidaud;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, cantități de apă ce vor cumula peste 20 – 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

INFORMARE METEOROLOGICĂ, valabilitate 13 iulie, ora 12 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată;

În intervalul menționat, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Notă: Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și în zilele următoare, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul și centrul țării.

COD GALBEN, interval de valabilitate 13 iulie, ora 15 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

Zone afectate: conform textului și hărții;

În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

 

Sursa: România TV

Recomandări

Satul din Republica Moldova unde mai trăiește doar un om (FOTO)

Un sat din Republica Moldova mai are doar un locuitor. Ceilalţi doi au fost ucişi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *