duminică , 16 mai 2021 10:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cod galben de ninsori în tot județul, anunțat de ANM

ANM a emis prognoza meteo în această perioadă, vremea în Iași în săptămâna 15-21 martie 2021 urmând a aduce ninsori abundente în județ.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru Iași în perioada 15-21 martie 2021. Vremea în această săptămână va fi una închisă, cu șanse ridicate de ninsori. Astfel, ieșenii par că nu vor scăpa prea curând de zăpezi, vremea fiind destul de inconstantă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de vreme rea valabil în prima parte a săptămânii. Cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Iași, va fi prinsă într-un cod galben de ninsori abundente și vânt puternic. Perioada cuprinsă de ANM este 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în Sud, Est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, de 40-60 l/mp. Vor fi ploi, mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în Sud-Est. Acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți, 16 martie, vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.”, se arată în anunțul ANM.

Marți, 16 martie 2021, vremea va fi în continuare închisă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 1 grad Celsius și o maximă de 4 grade Celsius. Pot apărea precipitații, șansele fiind destul de ridicate. Vântul va sufla moderat, iar umiditatea aerului va fi ridicată. Spre seară va continua să plouă, în timp ce vântul va sufla în rafale. Pot apărea chiar și precipitații sub formă de ninsoare, conform meteorologilor ANM. În săptămâna anterioară, vremea în Iași a fost oscilantă.

Miercuri, 17 martie 2021, vremea la Iași va fi în general închisă, cu șanse de precipitații sub formă de ninsoare. Se vor înregistra valori cuprinse maxime și minime de 1 grad Celsius. Vântul va sufla moderat, șansele de precipitații fiind destul de ridicate. Spre seară, vântul va continua să sufle în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne destul de ridicate. În aceeași perioadă, dar în 2020, vremea în Iași era destul de frumoasă. Pe de altă parte, joi, 18 martie 2021, vremea la Iași se va menține constantă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 0 grade Celsius și o maximă de 3 grade Celsius. Pot apărea din nou precipitații sub formă de ninsoare, în timp ce vântul va sufla moderat. Pot apărea ninsori și spre seară, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat.

Vineri, 19 martie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 0 grade Celsius și o maximă de 6 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai scăzute față de zilele precedente. Spre seară însă pot apărea din nou precipitații sub formă de ninsoare, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat.

Sâmbătă, 20 martie 2021, se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 1 grad Celsius și o maximă de 4 grade Celsius. Izolat pot apărea ninsoarea, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații se vor menține și spre seară, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat.

Duminică, 21 martie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 1 grad Celsius și o maximă de 6 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai scăzute față de zilele precedente.

Recomandări

Cum va fi vremea de Paște

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, între 5 aprilie și 3 mai. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *