vineri , 3 decembrie 2021 11:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

CNAIR vrea să facă drumuri cântătoare în România. Ați mai auzit așa ceva?

Compania Națională de Autostrăzi s-a gândit să facă drumurile mai sigure prin…cântec. Strategia pentru siguranța circulației 2020, lansată de CNAIR, cuprinde proiecte-pilot de „drumuri muzicale” , în speranța că șoferii vor mai reduce viteza pe drumuri și nici nu vor mai adormi la volan.

Primul astfel de proiect muzical urmează să fie implementat pe autostrada București – Pitești, scrie digi24.ro.

Regretatul Dan Spătaru ar fi extrem de mândru de ideea specialiștilor de la Compania Națională de Drumuri. De anul acesta vor apărea primele drumuri muzicale din România. Ideea este aplicată deja în Ungaria, Danemarca, SUA sau Coreea de Sud pentru a preveni accidentele rutiere. Șlagăre ca „Drumurile noastre” sau „Ciocârlia” ar avea menirea să îi țină treji la volan pe șoferi în situații în care ar fi putut să adoarmă la volan din cauza oboselii.

Ce spun șoferii

Vestea că vor parcurge drumurile țării în acordurile unor piese cunoscute i-a făcut pe mulți șoferi să ridice din sprâncene.

„O prostie! Ca în România, bineînțeles! Cu ce mă ajută pe mine dacă îmi cântă mie Ciocârlia pe drum? Dar nu avem drumuri, asta este problema”, spune un șofer.

„Oricum nu ai cum să adormi la volan pe drumurile noastre! Nu ai cum! De ce? Păi te trezesc toate gropile! Faci 12 ore de la Arad la București când în 12 ore ajungi de la Muenchen la Arad!Să bage un Ramstein, ceva, ca să mergi mai cu viteză ca să ajungi mai repede!”, glumește un alt șofer.

Recomandări

Toate unitățile de învățământ din Iași își vor desfășura activitatea cu prezență fizică

Prin raportare la rata de vaccinare și incidența din 3 decembrie 2021, toate unitățile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *