marți , 11 august 2020 12:56 am
Iasi booked.net
-1°C

CNAIR – Autostrada Moldovei este în lucru

În România, crearea unei rețele de autostrăzi care să corespundă vremurilor actuale, întârzie să se concretizeze. Inițial, „Autostrada Moldovei” a fost concepută drept drum expres.

În cele din urmă, s-a stabilit ca tronsonul să fie autostradă, de la București la Pașcani, scrie b1.ro.

„Vrem să obținem toate avizele, ca să nu mai avem probleme atunci când vor începe lucrările, ca proiectele să nu se mai poticnească. Autostrada Moldovei este în lucru, se lucrează pe 4 tronsoane, la proiectare. Am avut o întâlnire cu primarii din Moldova, le-am prezentat proiectul. Lucrăm cu cei de la Agenția de Media, cu Agenția de la Ariile Protejate, astfel încât să pregătim din timp terenul, să nu avem surprize, după ce se încheie proiectarea. Noi așa am spus, să fie autostradă, nu drum expres. După studiul de fezabilitate și proiectul tehnic începe o altă etapă, se scoate la licitație execuția”, a declarat Manuela Dumitru, actual purtător de cuvânt al CNAIR.

Proiectul deja se află în întârziere. În 2018, CNAIR anunța semnarea Studiului de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru Focșani – Bacău, cu termen de execuție de 24 de luni, adică 2020. Pe site-ul CNAIR însă, finalizarea acestei etape a fost mutată pentru anul 2021.

Recomandări

Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD: ”Autostrada Ungheni- Iași- Târgu Mureș prinde tot mai mult contur!”

Senatul României a adoptat cu 118 voturi pentru și 13 abțineri Legea de aprobare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *