miercuri , 8 decembrie 2021 2:18 am
Iasi booked.net
-1°C

Cluburi de astronomie în 5 comune din județ

Vineri, biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“ organizează evenimentul de încheiere a proiectului „Constelaţia bibliotecilor“, eveniment prin intermediul căruia cinci biblioteci din mediul rural au fost dotate cu echipamentul necesar organizării a cinci cluburi de astronomie.

Manifestarea va avea loc începând cu ora 12:00 la Filiala „Ion Creangă“ a bibliotecii, în cadrul acesteia urmând a fi prezentate rezultatele proiectului. Cei prezenţi la întâlnire au ocazia să intre în contact cu o parte dintre beneficiarii direcţi, urmând să participe reprezentanţi ai celor cinci biblioteci de la Deleni, Şipote, Belceşti, Cepleniţa şi Erbiceni.

Proiectul „Constelaţia bibliotecilor“ a fost cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), valoarea totală a proiectului fiind de 63.536 de lei, din care 56.536 de lei a reprezentat finanţarea nerambursabilă, iar 7.000 lei a fost contribuţia proprie a bibliotecii judeţene. Prin intermediul acestui proiect, în cinci biblioteci comunale din judeţul Iaşi, au fost înfiinţate cluburi de astronomie care au fost dotate cu telescoape şi accesorii.

Recomandări

UAIC înființează Muzeul Satului Moldav în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași

Marți, 7 decembrie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat un acord …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *