marți , 14 iulie 2020 4:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cirque du Soleil și-a declarat insolvența și concediază peste 3000 de angajați

Cirque du Soleil, cel mai mare producător de circ contemporan din lume, cu sediul în Montreal, a anunțat inițierea procedurii de insolvență pe fondul destabilizării provocate de criza COVID-19. 3500 de angajați ai companiei au rămas fără loc de muncă.

Anunțul Cirque de Soleil vine după perioada de inactivitate din ultimele 3 luni a companiei, nevoite să suspende 6 spectacole în Las Vegas și 10 în cadrul unui turneu internațional, potrivit forbes.ro.

„În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizație profitabilă, cu un succes răsunător. Cu toate astea, cu zero venituri de la închiderea forțată a tuturor spectacolelor noastre din cauza pandemiei de Covid-19, conducerea a decis că trebuie sa acționeze decisiv pentru a proteja viitorul companiei”, a declarat directorul executiv, Daniel Lamarre, citat de cnn.com

Cu o datorie de 1 miliard de dolari, Cirque de Soleil urmărește restructurarea datoriei sale cu asistență din partea guvernului canadian și a firmelor de capital privat.

Compania a primit deja o infuzie financiară în valoare de 300 milioane de dolari pentru a rămâne pe linia de plutire, plătindu-și angajații și partenerii afectați.

loading...

Recomandări

Continental va închide două fabrici în Germania şi unităţi din Italia şi Malaysia. Alte două fabrici din SUA ar putea fi închise

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, a anunţat că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *