joi , 6 mai 2021 12:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Cioloş, către PSD: „Iresponsabililor, nu vă mai jucaţi cu banii cetăţenilor!”

„Bunăstarea” pesedistă se rezumă la faptul că PSD se face stăpân pe robinetele şi conductele celor care produc şi pune eticheta ta pe produsul final îmbuteliat şi distribuit ca fiind al său, susţine Dacian Cioloş.

 

„Iresponsabililor, nu mai cheltuiţi ce nu aveţi, nu vă mai jucaţi cu banii cetăţenilor!”, le transmite fostul premier Dacian Cioloş social-democraţilor, după ce în presă a apărut informaţia că Guvernul vrea să suspende contribuţiile la Pilonul II de pensii de la 1 iulie 2018.

„PSD se joacă din nou cu nervii şi cu pungile românilor care contribuie la Pilonul II de pensii, după o metodă deja testată: lansează ideea unui proiect de lege care ar putea enerva contributorii, asumat de instituţii ale statului (nu cel „paralel” ci cel condus de PSD) după care iese un membru marcant al aceluiaşi partid de guvernământ care contrazice proiectul în cauză.

Tactica asta au mai folosit-o. Este menită să repartizeze tensiunea ce se poate acumula întinzând nervii în mai multe serii mici, pentru a nu rupe coarda în momentul în care măsura chiar va fi luată.

Din păcate pare tot mai clar faptul că bugetul ajunge pe drojdii şi e nevoie să se deturneze conductele care alimentează bazinul de rezervă al cetăţenilor (Pilonul II) spre bazinul curent al Guvernului care începe să sece.

Cam la asta se reduce „bunăstarea” pesedistă. Te faci stăpân pe robinetele şi conductele celor care produc şi pui eticheta ta pe produsul final îmbuteliat şi distribuit ca fiind al tău.

Iresponsabililor, nu mai cheltuiţi ce nu aveţi, nu vă mai jucaţi cu banii cetăţenilor!”, scrie, pe Facebook, fondatorul Mişcării România Împreună.

Reamintim că duminică în presă a apărut un document oficial din care reiese că programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie – 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Ulterior, Olguţa Vasilescu a apărut la Antena 3 pentru a susţine că informaţia care a stârnit un adevărat cutremur pe reţelele sociale este o propunere a Comisiei de Prognoză şi nu va fi aplicată.

„E o propunere a Comisiei de Prognoză. Nu s-a transpus într-o ordonanţă de urgenţă, nici nu se va transpune. Ea trebuie să ajungă la Ministerul Muncii, nu sunt de acord cu ea. Nu se va întâmpla”, a declarat ministrul Muncii la Antena 3.

 

Sursa: Epoch Times

Recomandări

Mesajul de Paște al președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis ieri un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale. “Dragi români, ne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *