joi , 27 februarie 2020 6:33 am
Iasi booked.net
-1°C

Ciolacu anunţă: Joi dăm jos Guvernul Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a declarat marţi că este posibil ca social-democraţii să depună moţiunea de cenzură joi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Dacă mâine este asumarea, presupun că joi vom depune moţiunea de cenzură, pentru că o avem deja făcută. Veţi vedea la vot dacă sunt voturile necesare”, a spus Ciolacu.

Mâine, Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună extraordinară pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului, a fost votată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, informează newsmaker.ro.

Recomandări

Banner cu mesajul „Chirica, nu eşti binevenit în PNL”, în faţa sediului PNL Iaşi

Un banner cu mesajul „Chirica, nu eşti binevenit în PNL” a fost desfăşurat, miercuri dimineaţa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *