sâmbătă , 4 decembrie 2021 3:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cine este românul care a rostit una dintre rugăciunile slujbei oficiate de Papa Francisc (VIDEO)

Catolicii au sărbătorit duminică Floriile, sărbătoarea care marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. La Vatican, Papa Francisc a oficiat slujba de Florii, iar în timpul Sfintei Liturghii, un român a rostit în limba noastră „Rugăciunea universală” sau „Rugăciunea credincioșilor”.

Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor și Patimii Domnului în Piața Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului. Un moment special a avut loc atunci când un român a rostit în limba română „Rugăciunea universală” sau „Rugăciunea credincioșilor” pentru Papa și toți episcopii Bisericii Catolice.

„Duhul Sfânt revărsat pe cruce să-i facă neînfricați în a-L vesti tuturor pe Iisus, singurul Domn și Mântuitor al omului”, a spus românul, îmbrăcat în haine populare.

Momentul cu rugăciunea rostită de român este la 1:17:30

Lectorul român, pe nume Marian, trăiește de peste 20 ani la Roma. El a declarat pentru Radio Vatican că a fost „un moment de emoție, de bucurie”. „Sunt de 20 de ani la Roma și n-am avut niciodată ocazia să particip la Sfânta Liturghie. Emoțiile nu se pot exprima în cuvinte, este o experiență unică și cred că va rămâne pentru toată viața ceva unic”, a spus Marian, pentru Radio Vatican.

„E un semn de predilecţie față de ţara noastră, dar și față de imigranții români de la Roma, destul de numeroși și care participă destul de des la liturghii. E o strategie a gesturilor mici, prin care papa transmite semnale de atenție, de simpatie față de români”, a spus pentru Digi 24 Adrian Dancă, coordonatorul Secţiei în Limba Română – Radio Vatican Gestul Papei Francisc de a pune un român să rostească una din rugăciunile slujbei de Florii are loc în contextul pregătirilor care se fac pentru vizita Suveranului Pontif în România, eveniment care are loc pe 31 mai. Papa Francis va sta în țara noastră trei zile, timp în care va merge în Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Recomandări

Alte 21 de terenuri de sport din Iași, modernizate

Programul municipalității de îmbunătățire a infrastructurii sportive din unitățile școlare continuă prin modernizarea a încă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *