duminică , 28 noiembrie 2021 10:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cine a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Iași

Ștefan Dărăbuș, Directorul Global de Programe al Fundației Hope and Homes for Children, a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Iași. Evenimentul a avut loc ieri, 21 iulie, la sediul Consiliului Județean Iași.

Alături de echipa sa de la Fundația Hope and Homes for Children România, Ștefan Dărăbuș a început să lucreze în județul Iași în 2014. Până în prezent, Fundația a construit patru case de tip familial și un centru de zi și are în lucru alte trei case de tip familial; a închis 2 centre de plasament, este direct implicată în procesul de închidere a altor patru și a reușit până acum să scoată peste 700 de copii din aceste centre; alți 1100 de copii au primit sprijin în programul de Prevenire a separării familiale, programul de Reintegrare familială, sau cel de susținere a tinerilor care ies din sistemul de protecție specială. Pe lângă acestea, Fundația a format profesional peste 300 de membri de personal care lucrează în asistență socială.

Mulțumesc Consiliului Județean Iași, pentru hotărârea de ieri, prin care am fost numit Cetățean de Onoare al Județului Iași. Această onoare aparține, de fapt, echipelor Hope and Homes for Children și DGASPC Iași, cei care împreună, în acești aproape opt ani, au schimbat în bine viețile a mii de copii în județul Iași: Radu Tohătan, coordonatorul proiectului, a bătut peste 70.000 km între Iași și Baia Mare. Teodor Ciceo și Gheorghe Lar, vreo 20.000 km, iar Cecilia Repede, Florina Crețar, Oana Nașcu, Ioana Stanciu și Ana Maria Pop, alți 20.000 km; asistenți sociali, psihologi, ingineri, manageri de proiect. Radu, de exemplu, și-a petrecut în medie două luni pe an în județul Iași. Legat, aproape un an și jumătate. Doar la nivelul Direcției pentru Protecția Copilului, am lucrat cu aproximativ 25 de colegi. La nivel de primării, am lucrat cu cel puțin 80 de colegi, în tot atâtea primării. Împreună, am acoperit aproape tot județul.

În tot acest răstimp, am lucrat excelent cu o mână de oameni pe care vreau neapărat să-i menționez aici: domnul Florin Ion, Director General al Direcției pentru Protecția Copilului, doamna Lăcrămioara Vernică, Secretar al județului, doamna Niculina Karacsony, Director General Adjunct, doamna Simona Budăi, Șef Serviciu Alternative Familiale, doamna Elena Filichi, Șef Servicii Rezidențiale, doamna Stela Baltag, Șef Complex Servicii Târgu Frumos, domnul Lucian Părpăuță, Șef CP Ion Holban, domnul Ciprian Bursuc, Șef Complex Servicii Veniamin Costachi, Iași. Nu o dată am spus că văd rar și foarte rar președinți de consilii județene care să-și murdărească pantofii, ieșind din confortul birourilor către noroiul în care trăiesc multe dintre familiile nevoiașe cu care lucrăm: Președintele Consiliului Județean Iași, domnul Costel Alexe, face asta constant. Bineînțeles, politica poate fi interesantă din demnitatea birourilor prezidențiale, dar eu unul cred că are capacitatea să aducă idei în realitate atunci când politicienii cu putere de decizie rămân cuplați la oameni, la problemele și nevoile lor.

Ca perspective de viitor, vrem să facem încă trei Case Familiale, un Centru de Tranzit pentru tinerii care ies din sistem și un Centru Respiro, pentru copiii cu nevoi speciale. Asta înseamnă încă cel puțin 5 ani de lucru serios.” a declarat ieri Ștefan Dărăbuș.

Recomandări

Cine a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Iaşiului

Actrița Rodica Mandache a primit Premiul de Excelență pentru întreaga activitate artistică din partea organizatorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *