luni , 19 aprilie 2021 3:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cinci adolescente de la un centru de plasament din Iași, la spital după ce au consumat etnobotanice

Cinci fete cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, dintr-un centru de plasament din Iaşi, au ajuns, în timpul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, intoxicate cu substanţe halucinogene, în acest caz fiind declanşate anchete.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, cele cinci fete internate într-un centru de reabilitare din subodinea instituţei, au fost transportate la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi după ce au fumat o ţigară care conţinea, din primele informaţii, substanţe etnobotanice, scrie mediafax.ro.

„Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi a fost solicitat de către personalul specializat din centru că cinci fete din cadrul Modulului de Reabilitare Comportamentală prezintă o simptomatologie aferentă consumului de etnobotanice: le durea capul, aveau ameţeli. De asemenea, a fost anunţată şi Poliţia. Fetele au fost duse la spital şi în prezent medicii spun că se află în afara oricărui pericol, vor fi probabil externate în cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.). Modulul de Reabilitare Comportamentală este specializat pentru fetele cu tulburări de comportament sau cu comportament deviant şi acestea provin în general din familii cu probleme sociale şi comportamentale. În principiu, lor li se dă o supraveghere specializată în centru, de către judecător. Adică au comis iniţial nişte fapte penale, dar ele în momentul de faţă nu răspund penal sau au grave tulburări de comportament”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş.

Potrivit acestuia, din cele cinci fete care au fost internate, două merg la şcoală, iar una dintre ele are antecedente de consum de etnobotanice şi, cel mai probabil, în timpul deplasării spre sau dinspre şcoală, una dintre ele a procurat o ţigară şi ulterior le-a dat şi celorlalte.

Inspectoratul de Poliţie Iaşi a demarat o anchetă în acest caz, poliţiştii încercând să afle de unde aveau minorele substanţele interzise. De asemenea, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a dispus o anchetă internă.

„Face şi Poliţia o anchetă, facem şi noi ancheta noastră şi se vor aplica prevederile regulamentului de ordine interioară – sistarea de la învoiri, supraveghere specializată mai îndeaproape, consiliere. Avem legătură şi cu Agenţia Antidrog şi cu organizaţii nonguvernamentale care fac consiliere pe consumul de etnobotanice şi droguri şi probabil vor intra în program de consiliere de acest tip”, a mai spus Tiberiu Bantaş.

Recomandări

DGA Iași a descins în Primăria Podu Iloaiei!

Luni, 12 aprilie 2021, sediul Primăriei orașului Podu Iloaiei a fost călcat de către procurorii …

One comment

  1. inalta curte de casatie a dat lege ca pt cei ce procura si consuma etno nu fac parnaie….buna alegere..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *