miercuri , 19 ianuarie 2022 2:08 am
Iasi booked.net
-1°C

Chirica, ținut în șah de liberali. Însă nu s-au decis dacă îl susțin pentru Primăria Iași

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat, vineri, la Radio Iași, că este incertă candidatura lui Mihai Chirică, din partea PNL,  la Primăria Iași.

Rareș Bogdan a subliniat că incertitudinea este cu atât mai accentuată cu cît  trebuie luate în considerare şi dezvăluirile cu „potenţial de explozie“ despre Chirica. El susține va exista un vot în Biroul Permanent Naţional al partidului pe această temă.

„Aseară (joi seară – n.r.) am stat cu Ludovic Orban două ore în biroul său de la Guvern. Deci, decizia în ceea ce-l priveşte pe domnul Chirica nu este luată, va fi o decizie colectivă, va fi un vot în BPN unde, dacă domnul Chirica în urma sondajelor de opinie stă foarte bine şi colegii mei vor prezenta argumente pro şi contra intrării domniei sale în partid, cu siguranţă va exista un vot, un vot care-l va putea aduce pe domnul Chirica în partid, dacă îşi exprimă şi dorinţa de a veni, sau îl va respinge chiar dacă domnia sa stă bine în sondaje. Deci cred că ne grăbim în momentul în care vorbim despre candidatul la Primăria Iaşi, Chirica”, a declarat  Rareş Bogdan.

El a precizat că Iaşiul şi Constanţa sunt două borne importante pentru PNL şi că partidul va susţinea cea mai bună soluţie pentru a „înfige steagul“ în cele două primării, informează newsmaker.ro.

Referitor la Mihai Chirica, Rareş Bogdan a spus că edilul Iaşiului a fost primul om din PSD care a avut curajul să se delimiteze în 2017 de conducerea partidului şi că acest lucru a creat la momentul respectiv un adevărat cutremur în PSD.

Totodată, Rareş Bogdan a amintit şi că Mihai Chirica l-a susţinut pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. Pe de altă parte, Rareş Bogdan a recunoscut că Mihai Chirica are şi vulnerabilităţi.

„Eu sunt un om extrem de atent şi am mare încredere în presă. Cunosc presa din Iaşi, o urmăresc cu mare atenţie, am încredere în investigaţiile de acolo, am încredere în colegul şi prietenul meu Marius Bodea (liderul filialei municipale PNL Iaşi – n.r.) şi consider că tot ceea ce a apărut în ultimul timp despre domnul Chirica şi mafia imobiliară trebuie luate în considerare ca posibil potenţial de explozie în următoarea perioadă, în ceea ce priveşte viitorul primar al municipiului Iaşi. Deci noi suntem persoane raţionale. Decizia nu este luată”, a precizat  Rareş Bogdan.

Recomandări

Intensificări ale vântului de până la 70km/h, până mâine seară în Iași

Potrivit unei informări emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din 17 ianuarie 2022, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *