miercuri , 14 aprilie 2021 2:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

Chirica pe Facebook: În anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde s-au format personalităţile care au făurit România Mare

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că decizia recentă a Ministrului Educaţiei de repartizare pe ţară a locurilor bugetate către instituţiile de învăţământ superior este profund nedreaptă şi de-a dreptul jignitoare pentru elita intelectuală a României. El spune că în anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde s-au format personalităţile care au făurit România Mare.

”Decizia recentă a Ministrului Educaţiei de repartizare pe ţară a locurilor bugetate către instituţiile de învăţământ superior, act care a dezavantajat universităţile mari şi de prestigiu în folosul celor mici, mi se pare profund nedreaptă şi de-a dreptul jignitoare pentru elita intelectuală a României. În condiţiile în care sistemul educaţional, pe ansamblu, se afundă într-o criză acută, iar reformele responsabile şi inteligente lipsesc cu desăvârşire, este un act de inconştienţă să laşi cea mai veche universitate din ţară fără sute de locuri bugetate şi fără surse de finanţare vitale pentru menţinerea performanţei academice”, scrie Mihai Chirica pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, în anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, o instituţie în care, la fel ca în marile universităţi din Bucureşti, Cluj-Napoca sau Timişoara, s-au format personalităţile care au făurit România Mare.

”Ca absolvent al Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» şi ca primar, sunt alături de cadrele didactice, cercetătorii şi studenţii din universităţile româneşti în efortul lor de a convinge Ministerul Educaţiei să repare nedreptăţile săvârşite. Trebuie să luptăm împreună şi să rezistăm până la capăt pentru educaţia românească!”, încheie Chirica.

Recomandări

Reputatul istoric Ioan Caproşu a trecut la cele veșnice

Renumitul profesor universitar Ioan Caproşu, membru de onoare al Academiei Române, s-a stins din viaţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *