duminică , 26 septembrie 2021 8:27 am
Iasi booked.net
-1°C

CFR lansează un sistem MODERN de plată a călătoriilor! Biletele vor putea fi cumpărate cu CARDUL

CFR Călători implementează un nou sistem care facilitează verificarea, validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie. Proiectul-pilot a fost demarat miercuri, la ora 14:00, pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă și retur.

Angajații companiei de transport feroviar vor fi dotați cu aparate mobile pentru plata cu card contactless și pentru scanarea codurilor de bare și a codurilor QR. De asemenea, vor avea imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

”Soluția implementată cuprinde asigurarea transmisiei de date (între dispozitivele mobile si arhitectura centrală a sistemului), soluție MDM (de management și securizare a flotei de dispozitive) și software de emitere și validare a biletelor la bordul trenurilor, ca parte integrantă a sistemului de emitere electronică XSell utilizat în prezent de CFR Călători”, au anunțat reprezentanții CFR.

În primă etapă, sistemul va fi implementat în 60 de trenuri de pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă, unde călătorii au la dispoziție posibilitatea achiziționării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless: card, telefon, ceas sau brățară inteligentă.

Ulterior, în maximum 45 de zile, soluția va fi aplicată și în cazul angajaților CFR care lucrează în trenurile cu vagoane de dormit și cușetă.

Recomandări

Trenurile Soarelui din nou pe traseu, din 11 iunie

Programul estival de transport feroviar ‘Trenurile Soarelui’ va fi lansat începând cu data de 11 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *